Nurkić uprkos porazu odradio dobar posao

Gordić briljirao, Pašalić i Kikanović odlični

A. Haznadarević

Bh. košarkaši su nastavili sa nastupima za svoje klubove širom Evrope i ostatka svijeta, gdje će brusiti formu predstojećih mjeseci, a onda početkom septembra obući nacionalni dres i zaigrati na velikom Evropskom prvenstvu. Generalno gledano, većina košarkaša sa posljednjeg selektorskog spiska bh. reprezentacije, u posljednjim nastupima je odradilo dobar posao, dok je ostvaren napredak i kod košarkaša koji će na duži rok biti van stroja.

Jusuf Nurkić

Momak od kojeg su svi naučili da održava svoj standardno dobar nivo nastupa, i ovoga puta je pokazao isto. Nije mu smetalo ni to što je njegova momčad doživjela pravi debakl protiv Oklahoma Cityja rezultatom 119:94. Nurkić je za 28 minuta provedenih na parketu uspio ubaciti 10 poena, te napraviti 7 skokova.

Mirza Teletović

Kapiten bh. reprezentacije, kao što je poznato, duže će odsustvovati sa terena. Ipak, pozitivne vijesti stižu iz New Yorka, budući da se uveliko oporavlja, a još krajem januara se vratio kući sa liječenja.

Elmedin Kikanović

Ponovo fantastičan, Elmedin Kikanović je predvodio svoj Enisey sa učinkom od 16 poena, 2 asistencije i 3 skoka u meču protiv Volgograda. Ipak, njegovom timu ni to nije bilo dovoljno, pa je zbog slabe partije ostalih igrača poražen nakon preokreta rezultatom 89:87.

Marko Šutalo

Rumunski Pitesti, za čije redove nastupa i bh. reprezentativac Marko Šutalo, još je jedan poraženi tim naših košarkaša, a savladani su od Timisoare rezultatom 88:79. Šutalo je odigrao 21 minut, te ostvario blijedi učinak od 1 poena, 1 asistencije i jednog skoka.

Dalibor Peršić

Pojačanje rumunske Timisoare Dalibor Peršić, kao starter je zaigrao u meču protiv Šutalovog tima Pitestija. U pobjedi svoje momčadi od 88:79, Peršić je postigao 5 poena i napravio 7 defanzivnih skokova, odradivši svoj dio posla prilično korektno.

Nemanja Gordić

Bh. košarkaš u dresu hrvatske Cedevite, sa svojom momčadi je odbranio naslov pobjednika Kupa Krešimira Ćosića, a u finalu je poražen Zadar rezultatom 86:82. Nemanja Gordić je bio najzaslužniji za uspjeh momčadi, budući da je bio najefikasniji igrač Cedevite sa 19 postignutih poena.

Nemanja Mitrović

Igrač grčkog Panelefsiniakosa i bh. reprezentativac Nemanja Mitrović, sa svojim timom je u 17. kolu grčke Basket lige savladao Kolossos Rhodes rezultatom 75:69. Njegov lični učinak kojim je pridonio pobjedi tima bio je 3 poena i 1 skok, za samo 6 minuta provedenih na parketu.

Miroslav Todić

Novi igrač turskog Tofaša, u posljednjem kolu je sa svojim timom dočekao tim Fenerbahčea, od kojeg su poraženi sa 77:86. Todić je u igru ušao sa klupe, a odigrao je sjajnih 20 minuta, tokom kojih je ubacio čak 12 poena i napravio 5 skokova.

Andrija Stipanović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji nastupa u dresu turskog Trabzonspora, u proteklom kolu je sa svojim saigračima igrao protiv Enisey Krasnoyarska, gdje su poraženi sa 96:82. Stipanović je kao starter odigrao odlično postigavši 12 poena, te pored toga upisavši 2 asistencije i 4 skoka.

Muhamed Pašalić

Povratnik u dres grčkog Arisa, Muhamed Pašalić, bio je drugi najefikasniji igrač svoje momčadi u gostujućoj pobjedi kod KAOD-a, gdje su slavili rezultatom 75:78. Bh. košarkaš je svojih fantastičnih 35 minuta provedenih na parketu zaokružio sa 16 poena, 6 asistencija i 1 skok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.