Čika Dača svjedočila nevjerovatnom preokretu: Feđa Dudić i Radnički slave Besima Šerbečića!

Superliga Srbije

Čika Dača svjedočila nevjerovatnom preokretu: Feđa Dudić i Radnički slave Besima Šerbečića!

Edmir Škorić

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostili su danas na stadionu Čika Dača u Kragujevcu ekipu Mladosti iz Lučana te su nakon velikog preokreta slavili s 3:2.

Radnički je u sjajnoj formi i nastavlja da prezentije izuzetno lijep i napadački fudbal pod vodstvom bh. stručnjaka Feđe Dudića, a danas je, iako je gubio s 0:2, s tri pogotka došao do preokreta i do velika tri boda.

Veličković je u 22. minuti šokirao domaće, a četiri minute kasnije Milošević pogađa sa bijele tačke za 0:2.

U završnici prvog dijela dosuđen je penal za Kragujevčane, a Vidosavljević je sigurno zabio za 1:2.

Dudić pravi dvije promjene na poluvremenu i već u 60. minuti Vidosavljević novim golom donosi erupciju oduševljenja, da bi u 76. minuti bivši igrač Sarajeva Besim Šerbečić zabio za veliko slavlje domaćih.

Radnički se sa 59 bodova učvrstio na četvrtom mjestu i korak je bliže plasmanu u Evropu.

Četiri kola su do kraja, Dudićev tim je u dobroj poziciji jer ima pet bodova više od petoplasirane Vojvodine, ali jako težak raspored jer gostuje TSC-u, Crvenoj zvezdi, dočekuje upravo Vojvodinu i potom gostuje Partizanu u zadnjem kolu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Od 18:30 sastaju se Čukarički i Napredak, a od 19 sati igraju derbi kola Crvena zvezda i TSC Bačka Topola.

Inače, danas se igra i duel Partizana i Vojvodine u 33. kolu, a Novosađani su nakon preokreta trentuno na početku drugog dijela u vodstvu  2:1.

Top Komentari

Hanibal
Najveca pogrjeska struke (nestruke) Sarajeva sto su poslali na posudbu: Traku, Guliasvilija i Serbecica te othjerali Vrancica. Ovu trojicu posudenih odmah vratiti nazad u klub.
4 4
Velezmostar32
Nisu ga dzabe zvali fedja kockar poceli su prelazi raditi
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi