Poznate ne samo po sportskim umijećima

Top 10 najatraktivnijih sportašica na svijetu

A. Haznadarević

Neke od ženskih sportista, ne samo da su poznate po svojim sportskim uspjesima, nego bi jako uspješne karijere mogle ostvariti i kao modeli. Upravo ta kombinacija sposobnosti i ljepote privlači posebnu pažnju, a u teškom izboru ljepote, 10 sportskih dama se izdvaja ispred konkurencije.

Danica Patrick

Najuspješnija vozačica u historiji američkog motosporta. Njena pobjeda 2008. godine na Indy Japan 300 utrci, ostat će zapamćena kao jedina pobjeda koju je ostvarila žena u IndyCar takmičenjima. Takmičila se godinama u čuvenom NASCAR-u, a 2012. je proglašena za najpopularnijeg vozača/vozačicu ovog takmičenja. Ova 32-godišnjakinja također radi i kao model, te se često pojavljuje u različitim reklamnim kampanjama.

Michelle Jenneke

Dvadesetjednogodišnja Australka, bez sumnje spada među najatraktivnije sportašice svijeta. Ona je vlasnica srebrene medalje sa omladinskih Olimpijskih igara 2010. godine iz utrke na 100 metara sa preponama, a pažnju svjetske javnosti na sebe je skrenula tokom zagrijavanja pred utrku 2012. godine.

Ronda Rousey

Dame i borilački sportovi, a posebno UFC nikako ne idu zajedno. Ovo mišljenje velike većine pripadnika muškog spola kao da ne važi za Rondu Rousey. Ova 28-godišnja UFC prvakinja, ne samo da je uspješna u svom trenutnom poslu, već je i vlasnica olimpijske medalje u judou osvojene 2008. godine. Zbog svog atraktivnog izgleda i sposobnosti, važi za jedno od najpopularnijih lica UFC-a generalno.

Stephanie Rice

Zlatna olimpijka Stephanie Lousei Rice, australska je plivačica koja je zbog svojih fantastičnih dostignuća odlikovana ordenom časti svoje zemlje. U aprilu 2014. godine se službeno povukla iz takmičarskog plivanja, što joj ne smeta da i dalje privlači veliku pažnju javnosti.

Leilani Mitchell

Još jedna australska sportašica, Leilani Mitchell je jedna od najpoznatijih tamošnjih košarkašica. Igračica je Phoenix Mercury momčadi WNBA lige, za koju nastupa od ove godine.

Salli Fitzgibbons

Profesionalna surferka i učesnica Svjetske turneje Asocijacije profesionalnih surfera. 2011. godine je na pomenutom takmičenju osvojila srebrenu medalju, a u karijeri je osvojila i cijeli niz drugih priznanja. Ova 24-godišnjakinja je inače porijeklom iz Velsa.

Kiira Korpi

Finska prvakinja u umjetničkom klizanju, može se pohvaliti sa tri evropske medalje i četiri pobjede u nacionalnom prvenstvu Finske. Kao i većina najatraktivnijih sportašica, i ona često krasi naslovnice modnih časopisa.

Sloane Stephens

Mlada američka teniserka čije ime se nalazi na 33. poziciji WTA liste najboljih teniserki svijeta, najveći dio popularnosti je stekla pobjedom nad velikom Serenom Williams 2013. godine. Pored velikog dara za tenis, znatnu pažnju privlači i njen atraktivan izgled.

Sage Erickson

Još jedna surferka na listi najatraktivnijih sportašica. Ona je 23-godišnja Sage Erickson iz Venture, California i jedna je od surferki koje muški dio publike prati s posebnom pažnjom. Prvi put se kvalifikovala 2012. godine za Svjetsku turneju surfera, a istovremeno je i postala zaštitno lice nekih velikih brendova kakav je Oakley.

Kaylyn Kyle

Kanadska fudbalerka Kaylyn McKenzie Kyle, igračica je veznog reda Portland Thornsa i reprezentativka nacionalnog ženskog fudbalskog tima Kanade. Zbog velike popularnosti, imenovana je za ambasadora "Right To Play" globalne humanitarne organizacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.