GFC "zaledio" Bijeljinu, Mostar SG deklasirao Hercegovinu
GFC Sarajevo/facebook

Polufinale doigravanja futsal Premijer lige BiH

GFC "zaledio" Bijeljinu, Mostar SG deklasirao Hercegovinu

Haris Zilić

Futsal sezona u Bosni i Hercegovini ušla je u svoju samu završnicu, a u subotu večer odigrane su prve polufinalne utakmice doigravanja za prvaka naše zemlje.

Razloga za slavlje imaju GFC Sarajevo i Mostar SG koji su poveli sa 1:0 u polufinalnim serijama.

GFC Sarajevo je iznenadio Radnik MD Shop aktuelne prvake i slavio u Bijeljini rezultatom 3:1

Dva gola za goste iz Sarajeva dao je Brkanić u sedmoj i 30. minuti, a mrežu domaćina pogodio je i Jokić u 14. minuti susreta.

Gol za Radnik je zapravo bio autogol gostujućeg igrača Hodžića u šestoj minuti utakmice.

Trebamo izdvojiti i sjajnog golmana GFC-a Amera Šarića koji je imao nekoliko vrhunskih intervencija i bio je jedan od junaka sarajevske ekipe koja naredni vikend pred domaćom publikom ima priliku da izbori veliko finale.

Oglasi

U drugom polufinalnom susretu Mostar SG je na svom parketu u hercegovačkom duelu deklasirao Hercegovinu iz Širokog Brijeg sa 6:1.

Dva gola za Mostarce postigao je Kalajdžić u 19. i 24. minuti, a još su mrežu gostiju zatresli Moreno u drugoj, Aladžić u četvrtoj, Radin u devetoj i Podrug u 28. minuti susreta.

Počasni gol za Hercegovinu dao je Peko u devetoj minuti utakmice.

Revanš je naredni vikend u Šrokom Brijegu. Hercegovina će tražiti majstoricu u Mostaru, a Mostar SG drugi trijumf u plasman u veliko finale futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Futsal Prmeijer liga Bosne i Hercegovine, polufinale doigravanja, prve utakmice:

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

KMF Radnik MD Shop Bijeljina - GFC Sarajevo 1:3

FC Mostar SG - MNK Hercegovina 6:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije