Nedozvoljena pozicija igrača GOŠK-a koju je samo vidio Sreten Udovičić

Kardinalna greška pomoćnog sudije

Nedozvoljena pozicija igrača GOŠK-a koju je samo vidio Sreten Udovičić

Haris Zilić

Borac je u 30. kolu WWin lige na svom terenu u Banjaluci savladao GOŠK sa 3:1, a ni ova utakmica nije mogla bez disktuabilnih situacija.

Aktuelni lider Wwin lige je od 3. minute imao igrača više jer je iskuljučen Račić, no i pored toga nije lako slomio otpor gostiju.

Redale su se prilike pred golom gostiju, poveo je Borac 2:0, ali GOŠK je uspio smanjiti.

Imali su gosti i priliku za 2:2, ali je na iznenađenje svih prekinuta njihova obećavajuća akcija zbog ofsajda.

Igrala se 72. minuta kada je GOŠK zaprijetio, no njihov kontranapad i stopostotnu priliku je prekinuo pomoćni sudija Sreten Udovičić koji je signalizirao nepostojeću nedozvoljenu poziciju.

Odluka koja će biti predmet analiza, iako za to nema potrebe jer je jasno da je sudija pogriješio.

Oglasi

Situacija je ovo u kojoj je na stadionu samo Udovičić vidio nedozovljenu poziciju.

Fotografija i snimak jasno pokazuju da nema govora o ofsajd poziciji i prosto je nevjerovatno da je ovakvu kardinalnu grešku napravio pomoćni sudija.

Kako god bilo povratka nema, Borac je upisao nova tri boda no nažalost i ovo kolo će se pamtiti po nekoliko diskutabilnih situacija i to ne samo sa ovog susreta. Analizirat će se i penal koji je Antoni Bandić juče dosudio za Zrinjski u duelu sa Širokim Brijegom iz kojeg su Plemići poveli 1:0.

Tri kola prije kraja, Borac ima pet bodova prednosti i na korak je od osvajanja titule.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu banjalučki tim gostuje davljeniku Tuzla Cityju i imat će priliku da napravi još jedan, možda i odlučujući korak do konačnog cilja.

Dodajmo da Borac očekuje i finalni dvomeč Kupa Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog tako da će imati priliku da dođu do duple titule.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1684265579
Ovo niko u Banja luci I ne gleda znaju da je namjesteno prazan stadion??????????
4 0
juve10
Adzem je dao fantastičan komentar: drugačije nije moglo biti. Znači znaš da ćeš biti pokraden i navikni na to. ČESTITKE Sarajevu, jedinom pravom klubu u BiH, bar će historija pamtiti da su jedini ustali protiv nepravde a drugi su tražili alibi: što niste kad je ovo, kad je ono, niste ni vi nama, sjećaš se onoga, ovoga..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije