LG Sixersi bez razumijevanja

Amerikanac dobio otkaz jer se istezao tokom himne

Košarkaš južnokorejskog LG Sixersa Amerikanac Davon Jefferson dobio je otkaz zbog nepoštovanja himne Južne Koreje uoči play-off utakmice sa Ulsanom.

Južnokorejski tim je bez velikog dvoumljenja uručio otkaz Amerikancu koji se istezao tokom izvođenja himne.

"Navijači su najvažniji deo tima, a pošto su oni okrenuli leđa Džefersonu, odlučili smo da ga izbacimo iz ekipe", kazali su zvaničnici tima koji je otpustio američkog košarkaša nakon utakmice.

Američki košarkaš pokušao je na press-konferenciji da ublaži svoje neprilično ponašanje rekavši da je tokom intoniranja himne osetio bol i da je morao da se isteže.

Ipak, kasnije se ispostavilo da je Jefferson postavio na društvenim mrežama nepriličnu fotografiju scene istezanja, što je dovelo u pitanje iskrenost njegovog objašnjenja.

Zvaničnik južnokorejskog tima rekao je da na odluku o izbacivanju Jeffersona iz kluba nije uticala činjenica da je on Amerikanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.