Izrevoltirane Horde zla: "Upitno je hoće li više biti pjesme sa Sjevera"

Oglasili se navijači FK Sarajevo

Izrevoltirane Horde zla: "Upitno je hoće li više biti pjesme sa Sjevera"

Admin Čaušević

Mnogi su se zapitali zašto navijači FK Sarajevo ne bodre svoj klub u domaće meču 29. kola protiv FK Velež. Još veća zbunjenost je nastala kada su Horde zla odlučile za radikalan potez te su napustili sjevernu tribinu stadiona Asim Ferhatović Hase. 

Izrevoltirani zbog organizacije ulaza na stadion Asim Ferhatović Hase za utakmicu Sarajevo - Velež, Horde zla su na neki način odlučile bojkotovati utakmicu.

Prvo navjernije pristalice Bordo tima nisu uopšte navijale, da bi ubrzo nakon toga i napustili svoj "drugi dom". Stiglo je objašnjenje zašto su to uradili.

U žestokom saopštenju Horde zla su "zaprijetile" da se može desiti da uopšte više ne navijaju sa sjeverne tribine u slučaju da se ponovo desi organizacija meča kao protiv Veleža.

"Večerašnja sistematska represija u režiji MUP-a KS na domaćoj utakmici našeg kluba je nešto do sada neviđeno ni na stadionima gdje prvenstveno nismo omiljeni zbog stvari koje nemaju veze sa sportom, a tek zbog kluba za koji navijamo ili grada iz kojeg dolazimo."

Kako je i najavljeno, ispred sjeverne tribine je postavljena ograda i punkt za kontrolu ulaznica, a unutar ulaza na sjevernu tribinu fiksne kabine za pretres, te do sada neviđeno prisustvo policajaca na samoj tribini, kako u uniformi i punoj opremi, tako i u civilu."

Oglasi

Zbog takve detaljne kontrole na utakmici protiv kluba i navijača koji godinama unazad važe za prijateljske na sjevernu tribinu se ulazilo i 20 minuta nakon početka utakmice.

Kao izraz revolta prema svemu tome naša navijačka grupa je napustila sjevernu tribinu nakon 24. minute i skandiranja našem ubijenom bratu sa tribine Vedranu Puljiću.

Još jednom se pitamo u čijem je interesu ovakvo postupanje policije prema navijačima?
Da li je u cilju još jedno dokazivanje vladanja sigurnosnom situacijom u izbornoj godini, a na kome je to lakše demonstrirati nego na navijačkim grupama?

Svaki oblik kriminala u gradu je u ektsremnom porastu, u vijestima svakodnevno čitamo o privedenim pripadnicima raznih policijskih agencija koji vrlo brzo budu na slobodi, a vlastima su najveći problem navijači, njihove parole i pirotehnika...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko se ova praksa nastavi u budućnosti, upitno je da li će se sa sjeverne tribine našeg stadiona čuti pjesma podrške...", poručile su Horde zla.

Podsjećanja radi, Bordo tim je bosansko-hercegovački derbi riješio u svoju korist sa ubjedljivih 3:0.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fare87
Kako je lijepo gledati utakmicu bez pirotehnike i baklji, ljepota, svaku utakmicu klub placa ogromne kazne
9 3
user1714332979
KAKVI DEBILI TEK SAD SE VIDI...AHAHHAA....ISTO BALAVCI
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi