Real Madrid odbio da im se trofej prvaka uruči u Granadi, takav gospodski potez Španija ne pamti!
Foto: Cesar Cebolla

Otkrili su i razlog takve odluke

Real Madrid odbio da im se trofej prvaka uruči u Granadi, takav gospodski potez Španija ne pamti!

Endin Čaušević

Real Madrid je za vikend osigurao novu titulu prvaka Španije i La Liga je planirala da igračima tog kluba već u subotu dodijeli trofej, ali su Kraljevi odbili takav prijedlog i napravili gospodski potez koji se u fudbalu odavno nije vidio.

Real je u proteklom kolu na svom terenu uspio ubjedljivo da pobijedi Cadiz sa 3:0, a nakon što je Barcelona poražena na gostovanju kod Girone ostala je i bez teoretski šansi da odbrani titulu prvaka Španije.

Tako je proslava Kraljeva mogla početi odmah nakon meča u Gironi jer je Real četiri kola prije kraja sve riješio i po 36. put je postao prvak Španije.

No, slavlje igrača Reala nije dugo trajalo jer ovaj tim već u srijedu igra na svom terenu revanš utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna i jasno je da je glavni fokus kraljevskog kluba na tu utakmicu.

Međutim, La Liga je jutros kontaktirala čelnike Reala i saopštila da je plan da igračima ovog kluba već za vikend bude uručen trofej na gostovanju protiv Granade koje je na rasporedu već u subotu.

U Realu nisu oduševljeni takvom odlukom čelnih ljudi La Lige i odlučili su da reaguju, te su odbili da im trofej bude uručen na stadionu u Granadi, a kada su objasnili zašto to rade mnogi su se oduševili njihovim gospodskim potezom.

Oglasi

Naime, Granada se žestoko bori za opstanak i šanse su im minimalne da će i naredne sezone igrati u La Ligi, te postoji šansa da već nakon utakmice protiv Real Madrida ovaj tim već ispadne u niži rang.

U Real Madridu zbog toga žele da izbjegnu neugodnosti i ne žele da nakon meča im bude uručen trofej i da slave titulu prvaka Španije jer se može desiti da će Granada ispasti, te Kraljevi smatraju da nije baš pošteno da navijači i igrači domaćeg tima sve to gledaju.

"Nema smisla ta tamo slavimo. Nećemo to iz poštovanja prema Granadi i njihovim navijačima ukoliko oni baš taj dan ispadnu iz lige", poručili su iz Madrida.

Iz Reala su tražili od La Lige da dodjelu trofeja pomjere za 14. maj kada će Kraljevi na svom terenu igrati protiv Alavesa, a jasno je i da žele da proslave titulu pred svojim navijačima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Granada je od Madrida udaljena preko 400 kilometara i sigurno je da neće tu biti previše navijača Reala, te je izgledno da će se uručene pehara pomjeriti za 14. maj što je jasno najbolja opcija za sve strane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ko je ova zenska na slici?
2 0
Madridista
Nego šta nego gospoda. Nek uče katalonske varalice kako se to radi. Kad za jedno 15 godina osvoje trofej da znaju šta i kako.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi