Ni njemu nije jednostavno: Mullerova izjava pred gostovanje na Bernabeuu govori dosta toga

Divi se novom izdanju stadiona

Ni njemu nije jednostavno: Mullerova izjava pred gostovanje na Bernabeuu govori dosta toga

Eldar Ganibegović

Thomas Muller je dao izjavu pred utakmicu Real Madrida i Bayerna. Sudeći po njoj, ni takvom igraču nije jednostavno doći na Bernabeu i igrati, a ima toliko iskustva za sebe.

"Čovjek koji uvijek ima 30 godina". Mnogi tako opisuju Thomasa Mullera koji je apsolutna legenda Bayerna, Njemačke, Bundeslige i generalno fudbala u Evropi.

Dugo je član Bayerna, iza sebe ima brojne uspjehe i trofeje, toliko iskustva, ali neke stvari ni njemu još uvijek nisu tako jednostavne. Jedna od njih je gostovanje Real Madridu.

U revanš utakmici polufinala Lige prvaka Bayern će 8. maja gostovati kod Real Madrida (21:00) i tada ćemo znati par finala Lige prvaka pošto će dan ranije svoj revanš meč igrati PSG i Borussia Dortmund.

Apsolutno sve je otvoreno za utakmicu u Madridu. Prvi meč u Minhenu završen je rezultatom 2:2, a jedina prednost koju će neko imati jeste prednost domaćeg terena za Real Madrid.

Upravo o tom terenu, renoviranom Santiago Bernabeu stadionu, govorio je Thomas Muller uoči polaska put glavnog grada Španije, te očito ni njemu nije jednostavno doći na jedno takvo zdanje.

Oglasi

"Uzbuđen sam što ću vidjeti kako će to biti. Upravo je renoviran. Ono što me toliko fascinira je to što je u samom centru grada. Upravo ste u nekom komšiluku, obiđite sljedeći blok i odjednom se tamo nalazi stadion od 80.000 mjesta", rekao je Muller, te dodao:

"Fudbal je stvarno važan u Madridu. Vidi se to i na ovakvim utakmicama. Za mene lično to stimuliše vašu izvedbu."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, protiv Real Madrida je Muller igrao čak devet puta i nikada nije ni pogodio ni asistirao protiv njih. Dva puta se radovao, dva puta je bio remi, a pet puta je pobijedio Real Madrid.

Jedini je to klub na seniorskom nivou protiv kojeg Muller nije imao kontribuciju za pogodak, pa s pravom možemo reći da su Kraljevi za njega jedan od najmržih rivala tokom karijere.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi