Najseksi sportašice

Top 10 najatraktivnijih dama u dominantno muškim sportovima

A. Haznadarević

Iako su određeni sportovi kao predodređeni za jaču - mušku populaciju, postoje i dame koje se skoro pa ravnopravno mogu nositi sa svim iskušenjima koje ti sportovi nose. U tim slučajevima ljudi obično uvijek pomisle na ženske osobe koje blago rečeno imaju malo više muških hormona, ali ipak, nekada nije sve onako kako "na prvu" djeluje, a ove dame su čisti dokaz.

10. Julia Rohde – Weightlifting

Weightlifteri su inače vanserijski jaki momci, čijim sposobnostima podizanja velikih tereta se ostale osobe iz teretane mogu samo diviti. Svakako, postoje i ženske osobe koje ističu po svojoj snazi, ali teško da iko može zamisliti da jedna od njih izgleda poput Julije Rohde. Plavokose i atraktivne Nijemice koja je čak učestvovala na Olimpijskim igrama 2012. godine.

9. Hope Solo - Fudbal

Možda fudbalerke generalno nisu toliko atraktivne, kao ni sam taj sport kada ga igraju ženske osobe, ali Amerikanka Hope Solo je daleko iznad prosjeka, i to i u fizičkom izgledu, ali i u sposobnostima s loptom. Jedna je od najboljih američkih igračica ovog prije svega evropskog sporta broj jedan.

8. Alex Morgan - Fudbal

Još jedan živi dokaz da fudbal ne mora nužno biti muški sport, odnosno da ne podsjećaju sve fudbalerke na muškarce. Alex Morgan je zapamćena kao najmlađa igračica koja je ikada nastupila na Svjetskom prvenstvu, kada je nastupala za tim SAD-a 2012. godine.

7. Rachel Wray - MMA

Iako su se lijepe dame obično u ringu pojavljivale samo kako bi najavile sljedeću rundu, Rachel Wray je plavokosa ljepotica koja uživa u tuči unutar kaveza. Još kao amaterka je iznenadila javnost pobjedom nad jednom profesionalkom, ali kasnije u karijeri ipak do sada nije uspjela napraviti neke veće stvari.

6. Skylar Diggins - Košarka

Od svih "muških" sportova, košarka najbolje prolazi i kada dobije predznak "ženska". Međutim, nije previše česta pojava da na parketu igra jedna dama koja bi mogla biti i model. Skylar Diggins je upravo jedna od takvih.

5. Hilary Knight - Hokej na ledu

Još jedan u nizu od tipičnih muških sportova koji obiluju sa žestokim fizičkim duelima, pa čak i tučama, svakako je hokej na ledu. Ipak, u ženskom hokej timu SAD-a, moguće je pronaći i veoma atraktivne dame, a među njima se posebno ističe Hilary Knight.

4. Michelle Waterson - MMA

Nije iznenađenje što se Michelle Waterson nakon mature počela baviti modelingom, ali je ogromno iznenađenje predstavljala njena odluka da uđe u svijet profesionalnih MMA borbenih djevojaka. Ova atraktivna plavokosa djevojka ima zakazanu sljedeću borbu za 12. juli ove godine.

3. Anna Rawson - Golf

Iako se ne radi o grubom sportu, kao što je to slučaj sa drugim damama na ovoj listi, golf se najčešće vezuje za muškarce, koji i jesu najveće zvijezde tog "bogataškog sporta". Povremeni foto-model Anna Rawson se sjajno snašla u golfu, te od 2009. godine gradi prilično zavidnu karijeru.

2. Gina Carano - MMA

Gruba, ali žestoko atraktivna djevojka poznata širom svijeta je Gina Carano. Ona je zahvaljujući kombinaciji umijeća u borbi i ljepoti, bez sumnje daleko najpoznatija MMA ratnica na svijetu. Specifična kombinacija ljepote i snage, osigurala joj je i niz uloga u filmovima.

1. Antonija Mišura - Košarka

Profesionalna košarkašica koja dolazi iz komšijske nam Hrvatske Antonija Mišura, širom svijeta je poznata po svojoj ljepoti koja joj je osigurala popularnost mnogostruko veću nego što joj je sam njen sport u mogućnosti pružiti. Sa visinom od 181 centimetar, vitkom linijom i lijepim licem, ova plavokosa djevojka bi bez ikakvih problema mogla napraviti i zavidnu manekensku karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.