Feđa Dudić otvorio vrata Evrope, izjavom pogodio pravo u centar, obradovao igrače i čestitao Vaskrs

Trener Radničkog iz Kragujevca

Feđa Dudić otvorio vrata Evrope, izjavom pogodio pravo u centar, obradovao igrače i čestitao Vaskrs

Eldar Ganibegović

Radnički iz Kragujevca od borbe za ostanak do Evrope. Zaslužan za to je bh. stručnjak Feđa Dudić sa svojim saradnicima, a danas je nakon nove velike pobjede Dudić dao zanimljivu izjavu kojom je pogodio u centar.

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostili su danas u 33. kolu prvenstva Srbije na stadionu Čika Dača u Kragujevcu ekipu Mladosti iz Lučana te su nakon velikog preokreta slavili s 3:2.

Veličković je u 22. minuti šokirao domaće, a četiri minute kasnije Milošević pogađa sa bijele tačke za 0:2.

U završnici prvog dijela dosuđen je penal za Kragujevčane, a Vidosavljević je sigurno zabio za 1:2.

Dudić pravi dvije promjene na poluvremenu i već u 60. minuti Vidosavljević novim golom donosi erupciju oduševljenja, da bi u 76. minuti bivši igrač Sarajeva Besim Šerbečić zabio za veliko slavlje domaćih.

Nakon utakmice je izjavu dao Feđa Dudić. Istakao je da se ovakvih rezultata ne bi posramili ni Liverpool i Manchester City.

Oglasi

"Po ko zna koji put ova ekipa pokazuje karakter. Sad sam rekao to momcima u svlačionici. Tek kad se sve ovo završi postaćemo svjesni šta u stvari radimo i kakve rezultate ostvarujemo. Svaka četiri dana igramo i ne možemo ni da se osvrnemo", rekao je Dudić i dodao:

"Ovo je nama danas bila deseta utakmica u 33 dana. Eto, nemam šta dalje da kažem. Svaka 3,3 dana mi igramo utakmicu. Ovoga se ne bi postidio ni Liverpool ni Manchester City u Engleskoj, a ne mi."

Obradovao je Dudić i svoje igrače. Imat će slobodan vikend.

"Dat ćemo momcima vikend slobodan, zaslužili su. Ovo je bila jedna velika nagrada za navijače i za naš grad. Čestitamo i nadolazeći Vaskrs vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti. Zahvaljujem se i ovoj publici što se opet okupila. Isplati se gledati ovaj Radnički, nije dosadno."

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Radnički se sa 59 bodova učvrstio na četvrtom mjestu i korak je bliže plasmanu u Evropu.

Četiri kola su do kraja, Dudićev tim je u dobroj poziciji jer ima pet bodova više od petoplasirane Vojvodine, ali jako težak raspored jer gostuje TSC-u, Crvenoj zvezdi, dočekuje upravo Vojvodinu i potom gostuje Partizanu u zadnjem kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti