Sramna parola navijača Vojvodine u Kragujevcu
Bruka i sramota navijača Vojvodine

Jasno je i kome je upućena

Sramna parola navijača Vojvodine u Kragujevcu

Midhat Šljivak

Radnički 1923 i Vojvodina trenutno u Kragujevcu igraju polufinalni meč Kupa Srbije. Spektakularnu atmosferu koji su napravili domaći navijači sramotnom parolom je pokvarila grupa navijača Vojvodine. 

Navijači Vojvodine - Firma, istakli su zaista sramotnu parolu na meču protiv Radničkog 1923 u susretu polufinala Kupa Srbije koji se igra u Kragujevcu.

Oni su tokom drugog poluvremena podigli uvrjedljivu parolu:

"Prokleta avlija, puna je balija", pisalo je na transparentu koji je navodno upućen domaćim navijačima zbog druženja s navijačima Željezničara iz Sarajeva.

Sramotna parola koju je podigla navijačka grupa Firma iz Novog Sada

Kragujevac za primjer svima

Kragujevac je pravi primjer kako se poštuje trener svog tim.

Feđa Dudić i njegov tim koji radi u stručnom štabu imaju ogromnu podršku. To je vidljivo i danas na utakmici kada je kompletan stadion Čika Dača skandirao ime bh. stručnjaka.

Oglasi

Nažalost, nacionalizam koji se često pojavljuje na tribinama u Srbiji teško će se iskorijeniti. Navijači Vojvodine su još samo jedan sramotan primjer i vjerovatno ne i posljednji.

Trebao bi im neko saopštiti da je već 21. vijek, da čitav svijet ide naprijed bez ikakvih predrasuda, no određeni ljudi, poput navijača Vojvodine očigledno su zaostali duboko u prošlosti.

Vidjet ćemo hoće li Fudbalski savez Srbije reagovati na ovakve transparente.

Vojvodina je na terenu zasluženo slavila i prošla je u finale gdje ih čeka duel s boljim iz duela Crvena zvezda - Partizan.

Top Komentari

Hanibal
Svo vrijeme, prije i pposlije srpske vojne agresije na BiH, radili su treneri i igrali igraci iz Srbije u BiH bez problema. Jedan trener iz BiH bosnjacke nacionalnosti trn je u oku cetnicima. Jad i bijeda. Dudicu je bolje trenirati Radnik iz Hadzica nego bilo koji srbijanski klub. Srbi su definitivno narod zatrovan mrznjom i treba ih prepustiti same sebi da se dave u svom smradu.
9 1
Starigrad01
Što se čudite.Četalj ostaje četalj.Hebo njih,obične jadne jadove.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi