Oni su već sada fudbalski velikani

Pet najvrednijih igača koji tek ulaze u najbolje godine

A. Haznadarević

Igranje fudbala kao jedne od fizički jako zahtjevnih aktivnosti, prirodno omogućava mlađim igračima koji su u najboljim godinama da u brojnim faktorima budu superiorniji od ostalih, i mnogo iskusnijih igrača. Baš zbog toga su mlađi igrači najtraženiji, a sve što treba razviti kod njih je određen stepen iskustva jer ostalo sve već imaju. Trenutno nekoliko mladih igrača se posebno izdvaja po svojoj vrijednosti na tržištu. 

Raheem Sterling (30 miliona eura)

Rođen: 8. decembra 1994. godine

Mjesto rođenja: Kingston (Jamajka)

Maestralni engleski krilni napadač koji je inače rođen na Jamajki, predmet je transfer glasina, ali i doslovne borbe klubova za njegov potpis već mjesecima unazad. Ova mlada zvijezda na odlasku iz Liverpoola prema Transfermarktu trenutno vrijedi 30 miliona eura, s tim što njegova cijena doživljava strahovit rast u posljednjih godinu i pol.

Paul Pogba (50 miliona eura)

Rođen: 15. marta 1993. godine

Mjesto rođenja: Lagny-sur-Marne (Francuska)

Mladi veznjak Juventusa za kog se očekuje da bi možda čak mogao i oboriti rekord u visini transfera, već odavno je prvi na listi želja najvećih klubova današnjice. Prema izvještajima iz Španije, Barcelona je najbliže njegovom angažmanu, ali još uvijek nema nikakve potvrde.

James Rodriguez (60 miliona eura)

Rođen: 12. juli 1991. godine

Mjesto rođenja: Cúcuta (Kolumbija)

Iako je sjajni Kolumbijac James Rodriguez već bio jako cijenjen na fudbalskom tržištu, te je nastupao za Monaco, Svjetsko prvenstvo u Brazilu ga je vinulo u neslućene visine, pa je odmah nakon okončanja istog potpisao za Real Madrid. Odigrao je sjajnu sezonu, a njegova vrijednost se procjenjuje na oko 60 miliona eura.

Eden Hazard (60 miliona eura)

Rođen: 7. januara 1991. godine

Mjesto rođenja: La Louvière (Belgija)

Najbolji igrač engleskog Premiershipa i u ovom trenutku jedan od tri najbolja igrača svijeta, mladi je Belgijanac Eden Hazard. On je u potpunosti protekle sezone pokazao zašto ga Jose Mourinho tjera da igra još bolje poput Messija i Ronalda, a istovremeno je njegova ionako visoka cijena skočila za dodatnih 15-ak miliona eura.

Neymar (80 miliona eura)

Rođen: 5. februara 1992. godine

Mjesto rođenja: Mogi das Cruzes (Brazil)

Uz Hazarda najveći pretendent na poziciju najboljeg igrača svijeta, kada jednom Lionel Messi i Cristiano Ronaldo odluče da se povuku iz igranja fudbala na najvišem nivou. Mladi kapiten Brazila Neymar, ima tek 23 godine, a već sada vrijedi po procjeni Transfermarkta oko  80 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.