Poraz Lecha

Ima li nade za Sarajevo? Lech poražen na domaćem terenu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Lecha iz Poznana porazom su otvorili novu sezonu u poljskoj Ekstraklasi. Oni su večeras na domaćem terenu u 1. kolu poraženi od ekipe Pogona s 2:1.

Gosti su dobro ušli u meč. Igrala se 21. minuta kada Zwolinski uspijeva pobjeći odbrani poljskog prvaka, te matira Burića za prednost od 1:0.

Radost gostiju trajala je samo pet minuta. Sjajnu akciju Lecha pogotkom završava Jevtić za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, gosti na odmor odlaze vodstvom. U 39. minuti novu veliku grešku odbrane domaćeg tima koristi Lewandowski, koji pogađa za vodstvo gostiju od 2:1.

Nastavak je donio nešto bolju igru Lecha. Međutim, do jednog boda nisu mogli, te su poraženi na otvaranju nove sezone.

Pogon je u ovom meču iskoristio sve slabosti odbrane poljskog prvaka, te je pokazao da Lech nije nepobjediv i da bh. prvak Sarajevo ima kakve-takve šanse protiv ovog tima.

Ekstraklasa: 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Lech - Pogon 1:2 (Jevtić 26' /Zwolinski 21', Lewandowski 39')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti