Lech bez problema savladao Legiju i osvojio Superkup

Tri gola u mreži tima iz Varšave

Lech bez problema savladao Legiju i osvojio Superkup

Fudbaleri Lech Poznana su večeras bez ikakvih problema savladali Legiju iz Varšave rezultatom 3:1 i tako došli do svog petog trofeja Superkupa u historiji.

Lech je utakmicu počeo u sastavu Burić, Kadar, Kaminski, Douglas, Kedziora, Tralka, Linetty, Kownacki, Hamalainen, Pawlowski i Robak. U nastavku su priliku dobili Jevtić, Ceesay, Formella, Thomalla i Dudka.

Iako su prije utakmice po mišljenju stručnjaka obje ekipe imale podjednake šanse, Lech je u potpunosti nadigrao Legiju. Fudbalerima poljskog šampiona nije trebalo mnogo da dođu u prednost. Kedziora je u 10. minuti nakon jednog odbitka sa velike udaljenosti pogodio za 1:0, da bi u 35. minuti Kaminski povisio na 2:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu je Lech kasnim pogotkom Linettyja iz 87. minute povisio na 3:0, da bi Žyro u sudijskoj nadoknadi postigao počasni pogodak za goste.

Utakmica protiv Legije je Lechu poslužila i kao generalna proba pred dvomeč protiv Sarajeva. Prva utakmica sa našim šampionom na rasporedu je već za četiri dana na Koševu.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Superkup Poljske

Lech - Legia 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.