FOTO: EPA

Argentinac se oprostio od Džeke

Agüero: Edine, hvala ti na svemu

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko napustio je Manchester City i naredne sezone će dijeliti svlačionicu sa Miralemom Pjanićem u italijanskoj Romi. 

Džeko je imao prilično uspješnu epizodu na Etihadu, uzimajući u obzir postignute pogotke i osvojene trofeje, a puno sreće u novom klubu poželio mu je i bivši saigrač Sergio Agüero.

"Puno sreće Edine. Imali smo odlučne trenutke sa Manchester Cityjem, zar ne? Hvala ti na svemu", napisao je Argentinac na svom Twitteru. 

Kapitenu i napadaču naše reprezentacije zahvalio se i kapiten Vincent Kompany, koji je istakao da u klubu neće zaboraviti što je uradio za Manchester City. 

"Edine, hvala ti za sve sjajne trenutke u klubu. Nikada nećemo zaboraviti šta si učinio za nas. Radja, pazi na njega", riječi su Kompanyja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog određenih administrativnih problema Džeko neće sa Romom putovati u Valenciju, a vrijedi istaći da je danas uspješno prošao ljekarske testove u Rimu. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.