Pellegrini produžio ugovor sa Cityjem
Foto: EPA

Ostaje do ljeta 2017. godine u klubu

Pellegrini produžio ugovor sa Cityjem

Edmir Škorić

Čileanski stručnjak Manuel Pellegrini produžio je ugovor s Manchester Cityjem do ljeta 2017. godine.

Iako je City imao jako lošu sezonu iza sebe, klub je odlučio da zadrži Pellegrinija na još dvije godine. 

Pellegrini je u City stigao iz Malage 2013. godine, te je vodio klub do naslova Premier lige i Liga kupa, ali protekla sezona je bila poprilično razočaravajuća za Građane.

Klub s Etihada povezivao se s Pepom Guardiolom i još nekolicinom stručnjaka, ali su sada glasine zaustavljene, pošto je Pellegrini stavio paraf na dvogodišnji ugovor.

"Ponosan sam što vodim City i zadovoljan sam ugovorom. Imamo jako dobar skup igrač i velikim tim ljudi koji rade, kako na terenu, tako i izvan njega", rekao je Pellegrini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvjeren sam da ćemo naredne sezone pokazati koliko smo dobri i to uz podršku naših navijača", dodao je nekadašnji trener Real Madrida.

"Oduševljeni smo što smo postigli dogovor s Manuelom, koji je već doprinio razvoju Cityja u  prve dvije godine. Radujemo se nastavku saradnje", izjavio je izvršni direktor engleskog kluba Ferran Soriano.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti