Dobri nastupi naše mlade plivačice

Amina Kajtaz do državnog rekorda na 50 metara delfin

Adnan Beganović

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Amina Kajtaz na Svjetskom prvenstvu u Kazanu je u disciplini 50 metara delfin isplivala državni rekord.

Mlada Mostarka je 50 metara delfinom isplivala u vremenu 28.32 i tako je oborila državni rekord. Amina je takmičenje u poemutoj disciplini okončala na 42. mjestu od 65 prijavljenih plivačica.

Za najbržom u kvalifikacijama Sarah Sjostrom naša mlada plivačica je zaostala 2 sekunde i 89 stotinke. Podsjetimo, u disciplini 100 metara delfin Amina je od 69 prijavljenih plivačica zauzela 48. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.