Foto:EPA

Sedmica Zmajeva u sjeni Džekine povrede

S. Bošković

Ove sedmice nije bilo evropskih utakmica, ali su se igrala vanredna kola ligaških utakmica, te kup susreti.

Utakmice sa Walesom i Ciprom su sve bliže, a problemi se gomilaju. Neki reprezentativci su napokon zaigrali, dok su drugi sve dalje i dalje od prvog tima svojih ekipa. 

Haris Medunjanin, Hajrović, Salihović i Misimović nisu igrali. Edin Džeko se povrijedio. Zukanović i Pjanić su odigrali sjajno.  A raduje i sjajna goalgetterska forma Armina Hodžića koji je izbio na prvo mjesto strijelca HNL. 

1. Asmir Begović (Chelsea)

Asmir Begović odigrao je dva susreta ove sedmice za Chelsea. Prvo su Plavci u Capital One Cupu izbacili ekipu Walsalla sa rezultatom 4:1. Bio je to revijalni susret u kojem se pobjednik znao prije samog početka. Nije bilo previše posla za Begovića, ali je uspio primiti gol. U ligaškom susretu Chelsea je odigrao protiv Newcastla 2:2. Primio je naš golman dva gola, ali je imao i par dobrih intervencija. Treba biti iskren i priznati da je za većinu pogodaka kriva odbrana Plavaca.

2. Ibrahim Šehić (Qarabag)

Šehić je igrao za Qarabag jučer i primio je gol u remiji protiv Neftcija (1:1). Drugi golman naše reprezentacije imao je par dobrih intervencija, ali je i loše intervenisao kod gola protivničke ekipe.

3. Jasmin Burić (Lech)

Lech ove sezone igra očajno, te su zadnji na ljestvici. Ako bi tražili pozitivnu tačku u zadnjoj utakmici Lecha to bi bio Burić. On je bio jedan od zaslužniji u tome što je Lech na domaćem terenu sačuvao bod protiv Gornika. Primio je gol, te je susret završio 1:1. Ipak, to mu je bio 14 primljeni gol ove sezone, no nije sve do njega. Odbrana Lecha je očajna.

Mensur Mujdža (Freiburg)

U okviru 9. kola "cvajte" Freiburg je na domaćem terenu bio bolji od FSV Frankfurta (2:0). Mujdža je odradio svih 90 minuta, a Freiburg se sa 20 bodova nalazi na čelu tabele.

Emir Spahić (HSV)

U 7. kolu Bundeslige HSV je pred svojim navijačima pretrpio minimalan poraz u duelu sa Schalkeom (0:1), a Spahić je igrao svih 90 minuta.

Toni Šunjić (Stuttgart)

U derbiju začelja Bundeslige fudbaleri Stuttgarta su poraženi od Borussije Moenchengladbach (1:3), a Šunjić je igrao svih 90 minuta, no utopio se u sivilo svoje ekipe. U 61. minuti je dobio žuti karton.

Ognjen Vranješ (Gaziantepspor)

Njegova ekipa u 6. kolu Super lige je pretrpjela je poraz u duelu sa Galatasarayem (2:1), a Vranješ je igrao svih 90 minuta.

Ermin Bičakčić (Hoffenheim)

Hoffenheim je u 7. kolu Bundeslige slavio na gostovanju kod Augsburga (3:1), a Bičakčić je igrao svih 90 minuta.

Sead Kolašinac (Schalke)

Schalke je u 7. kolu Bundeslige slavio na gostovanju kod HSV-a (1:0), a Kolašinac je pobjedu svoje ekipe gledao s klupe za rezervne igrače.

Josip Kvesić (Antalyaspor)

Nekadašnji igrač Željezničara odigrao je svih 90 minuta u remiju Antalyaspora i Sivasspora (1:1).

Marin Aničić (Astana)

Njegova ekipa pretrpjela drugi poraz uzastopno u prvenstvu. Nakon Kairata bolji od Astane bio je Irtysh (2:1), a Aničić je igrao svih 90 minuta.

Ervin Zukanović (Sampdoria)

Njegovva ekipa danas igra svoj susret 6. kola Serije A, a protivnik joj je Atalanta.

Edin Cocalić (Mechelen)

Mechelen je u 9. kolu belgijskog prvenstva kod kuće poražen od Charleroija (1:0), a Cocalić je igrao svih 90 minuta na poziciji stopera.

Muhamed Bešić (Everton)

Zbog povrede ne konkuriše za sastav.

Miralem Pjanić (Roma)

Njegova Roma se kočano raspucala, a u pobjedi nad Carpijem (5:1) Pjanić postigao prekrasan pogodak iz slobodnog udarca.

Haris Medunjanin (Deportivo)

Deportivo je sa ubjedljivih 3:0 u 6. kolu Primere savladao Espanyol, a Medunjanin kao i tokom cijele sezone nije bio u zapisniku svoje ekipe.

Anel Hadžić (Sturm)

U 10. kolu austrijskog prvenstva Sturm je s minimalnih 1:0 slavio na gostovanju kod Admire. Hadžić je igrao svih 90 minuta, a počeo je akciju kod jedinog pogotka na susretu.

Mario Vrančić (Darmstadt)

Njegova ekipa kreirala je senzaciju na gostovanju kod Borussije Dortmund. Na kraju je završilo 2:2, a Vrančić je susret gledao s klupe za rezervne igrače.

Tino Sven Sušić (Hajduk)

Hajduk je u gradskom derbiju u okviru 11. kola HNL-a savladao Split (2:0). Veznjak našeg nacionalnog tima upisao je asistenciju, a u igri je proveo 55 minuta.

Izet Hajrović (Eibar)

Eibar i Celta su podijelili bodove (1:1), a Hajrović je susret gledao s klupe za rezervne igrače.

Edin Višća (Basaksehirspor)

Njegov Basaksehirspor susret 6. kola turske Super lige igra danas i to protiv Kayserispora.

Senad Lulić (Lazio)

Lazio je u 6. kolu Serije A slavio na gostovanju kod Verone (2:1), a naš reprezentativac je odigrao ssvih 90 minuta.

Ermin Zec (Gabala)

Nakon lakše povrede leđa, Zec se polako vraća u takmičarski ritam. U susretu sa Ravanom kojeg je Gabala dobila 3:0 igrao je 26 minuta i upisao je asistenciju.

Milan Đurić (Cesena)

U 5. kolu Serije B Cesena je odigrala 0:0 na gostovanju kod Perugije, a naš napadač nije bio u zapisniku svoje ekipe.

Edin Džeko (Roma)

Roma je bez većih problema nadigrala Carpi (5:1), a naš napadač je u igri proveo 45 minuta. Na poluvremenu je ostao u svlačionici i to zbog povrede koljena. Po svemu sudeći Džeko će propustiti duele sa Velsom i Kiprom.

Vedad Ibišević (Hertha

Hertha je u 7. kolu Bundeslige osvojila bod na gostovanju kod Eintrachta (1:1), a Ibišević je igrao svih 90 minuta. Nije postigao gol, a imao je nekoliko dobrih prilika.

Armin Hodžić (Dinamo)

Dinamo je u 11. kolu HNL-a nadigrao Osijek (4:1), a mladi bh. napadač postigao je dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.