Tyson Fury tvrdi da je pobijedio i da su sudije Usyku dale pobjedu zbog rata u Ukrajini
Kralj Cigana smatra da je pobijedio (Foto: EPA)

Kralj Cigana je na kraju ipak čestitao rivalu

Tyson Fury tvrdi da je pobijedio i da su sudije Usyku dale pobjedu zbog rata u Ukrajini

Midhat Šljivak

Tyson Fury doživio je večeras prvi poraz u karijeri. U borbi za apsolutnog prvaka svijeta poražen je od Oleksandra Usyka. On tvrdi da je pobijedio i da je rivalu poklonjena pobjeda jer je njegova zemlja u ratu.

Oleksandr Usyk je fenomenalnom izvedbom pobijedio Tysona Furyja u Saudijskoj Arabiji. Ukrajinac se izvukao iz teške situacije i u ključnim trenucima borbe je uništio Kralja Cigana, te je na kraju podijeljenom odlukom sudija postao apsolutni prvak svijeta.

Fury se nije pomirio s odlukom sudija. On smatra da je čisti pobjednik borbe, te da su sudije Usyku dale pobjedu jer je njegova zemlja u ratu.

"Vjerujem da sam pobijedio. Uzeo je nekoliko rundi, ali ja sam uzeo većinu. Ipak, obojica smo pružili sjajan meč", rekao je Fury i dodaje:

"Njegova zemlja je u ratu i ljudi se suosjećaju s takvim državama. Ja mislim da sam pobijedio ovaj meč."

Oktobar će donijeti revanš ovih boraca. Tyson Fury će iskoristiti klauzulu u ugovoru.

Oglasi

"Imamo klauzulu o revanšu. Večeras sam izgubio podijeljenom odlukom od malog dobrog čovjeka. Vraćamo se oktobru. Bravo Oleksandr", istakao je na kraju Fury ipak čestitajući rivalu.

Usyk je sada na omjeru od 22-0, dok je Kralj Cigana pretrpio prvi poraz karijere i u 36 borbi je na omjeru od 34-1-1.

Ukrajinac i trenutno najbolji bokser današnjice spreman je za novi obračun s Furyjem.

"Hvala mom timu. Ovo je bila velika šansa za mene, za moju porodicu, za moju državu. Veliki trenutak, veliki dan. I da, spreman sam za revanš", rekao je apsolutni šampion svijeta.

Top Komentari

plemic
ciganin ostaje ciganin.
0 1
Realno01
Fuj kakav lik.Prebio ga Usik ko balavca kakvog.Ako je iko pokraden to je Usik jer u 9toj brojao Furiju 20 sec
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi