Foden se ne prestaje diviti igraču Reala: "Najbolji protiv kojeg sam igrao"

Oduševljen je

Foden se ne prestaje diviti igraču Reala: "Najbolji protiv kojeg sam igrao"

Edmir Škorić

Veznjak Manchester Cityja i Engleske Phil Foden proglasio je najboljeg igrača s kojim se susreo ove sezone.

23-godišnjak je trenutno u životnoj formi. Zabio je 25 golova i upisao 11 asistencija u svim takmičenjima za momčad Pepa Guardiole dok Građani jure za još jednim naslovom u Premier ligi i za to im je još potrebna pobjeda nad West Hamom kod kuće..

Nakon tako impresivne sezone, Foden je nedavno dobio nagradu Fudbaler godine u Engleskoj s 42 posto glasova, završivši ispred Rodrija i Declana Ricea.

“Biti proglašen fudbalerom godine od strane Udruge fudbalskih urednika velika je čast. Jako, jako sam sretan što sam primio ovu nagradu, ali ne bih to mogao učiniti bez pomoći svojih saigrača,” rekao je skromni Foden.

"Imamo vrlo posebnu igrača u Cityju i privilegiran sam što sam dio te grupe", dodao je Englez.

Oglasi

Osim što je razgovarao s prisutnima, Foden je sudjelovao u brzoj sesiji pitanja i odgovora u "The Football Writers' Association". Veznjaku je postavljeno niz pitanja, uključujući bi li izabrao Harryja Kanea ili Erlinga Haalanda, te ko je najbrži od Kylea Walkera, Raheema Sterlinga, Leroya Sanea ili Jeremyja Dokua.

Također su ga pitali o najboljoj ekipi i igraču s kojim se susreo ove sezone. "Real Madrid i Toni Kroos. Najbolji je protiv kojeg sam igrao", rekao je bez oklijevanja.

City je ispao iz Lige prvaka od Real Madrida u aprilu, izgubivši 4:3 na jedanaesterce u uzvratnoj utakmici četvrtfinala.

"Ostali smo smireni kad smo išli iza i samo smo igrali naš fudbal, ušli smo u igru ​​- osjećam da smo prevalili dug put da bismo došli ovdje i napravili ono što smo napravili", rekao je vezni igrač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Mogli smo bolje kontrolisati stvari kada smo vodili 3:2, ali igramo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu. Pogriješit ćete i ovisi o tome kako ćete reagovati", poručio je Foden.

City ne može do triplete, ali ima dobre šanse da osvoji duplu krunu. Za početak, najvažnije je da dobije West Ham, a potom će 25. maja igrat finale FA kupa protiv Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi