FOTO: EPA

Trener Manchester Cityja priznao

Pellegrini: Dobijao sam kritike zbog Džeke

Manuel Pellegrini je za britanske medije priznao da je dobijao brojne kritike zbog odlaska Edina Džeke u Romu. 

Kapiten bh. reprezentacije je nakon nemilosti na Etihadu odlučio preseliti u redove Rome, a trener Manuel Pellegrini je unatoč odlasku smatrao da mu u Manchester Cityju nije potrebno novo rješenje na napadačkoj poziciji. 

"Bilo je puno kritika na moj račun kada nisam doveo zamjenu za Džeku, ali i Negreda. Međutim, kada imate napadača kao što je Kelechi Iheanacho onda morate njemu pružiti priliku prije svih. Zaslužio je", kazao je Pellegrini.

Pellegrini se tokom razgovora osvrnuo na takmičenje u Capital One Cupu. 

"Pred nama je 27. januara uzvratna utakmica protiv Evertona i moramo dati svoj maksimum da pobijedimo i prođemo u sljedeći krug. To je vrlo važno za nas, a također želimo se približiti vodećim klubovima u prvenstvu i spremno dočekati Ligu prvaka", dodao je trener Manchester Cityja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.