ABA liga, 21. kolo

Igokea bolja od Cibone, Mega od Sutjeske

Košarkaši Igokee slavili su danas veoma bitnu pobjedu protiv Cibone na domaćem parketu rezultatom 68:57 u okviru 21. kola ABA lige.

Prva četvrtina prošla je u izjednačenoj košarci, da bi u drugoj dionici domaći napravili prednost od 15:8. U nastavku meča domaći su nastavili u sličnom ritmu te su i treću dionicu riješili u svoju korist sa 20:14. U posljednjoj dionici su sigurno meč priveli kraju za konačnih 68:57.

Bila je ovo deveta pobjeda ove sezone za bh. predstavnika čime su se izjednačili sa Cibonom.

U drugom današnjem meču košarkaši Mega Leksa slavili su pobjedu u gostima kod Sutjeske rezultatom 73:68 čime su došli na korak do play-offa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bila im je ovo 14. ovosezonska pobjeda, dok je Sutjeska ostala na 7. trijumfa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.