Igokea stigla do važne pobjede protiv Mege

Sedmi trijumf sezone

Igokea stigla do važne pobjede protiv Mege

Košarkaši Igokee su večeras na svom parketu savladali ekipu Mega Leksa rezultatom 80:75.

Igokea je dobro ušla u meč i nakon prve četvrtine je imala osam poena prednosti (25:17), koju su očuvali i do odlaska na odmor (44:36).

Mega je u trećoj četvrtini dodala gas i stigla do potpunog preokreta. Gosti su poveli sa 59:58, nešto kasnije i sa 62:60, ali se potom Igokea vratila u prednost i meč okončala pobjedom rezultatom 80:75.

Najefikasniji košarkaši u ekipi aktuelnog bh. prvaka bili su Radivojević i Sibalić sa po 21 poenom, dok je Krstić dodao 14. Kod gostiju su bolji od ostalih bili Jaramaz sa 22, te Luwawu-Cabarrot sa 15 poena.

Za klub iz Laktaša je ovo bila sedma pobjeda u nikad izjednačenijoj ABA ligi, pa se predstavnik Bosne i Hercegovine u jadranskoj ligi sada nalazi na 12. poziciji sa samo jednim bodom manje od petoplasiranog MZT-a.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 19. kolo:

Igokea - Mega Leks 80:75

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi