Zlata vrijedna pobjeda Igokee u Nikšiću

Drugi uzastopni trijumf

Zlata vrijedna pobjeda Igokee u Nikšiću

Košarkaši Igokee su večeras u 20. kolu ABA lige stigli do izuzetno vrijedne pobjede nad Sutjeskom u Nikšiću.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine je u duelu sa direktnim rivalom u borbi za opstanak slavio rezultatom 83:72, i tako došao do svoje osme u pobjede, ukupno treće u posljednje četiri utakmice.

Igokea je već u prvoj četvrtini najavila dobru partiju, a nakon isteka prvih deset minuta rezultat je bio 29:15 u korist bh. predstavnika. Sutjeska se do kraja poluvremena uspjela vratiti na jednocifren zaostatak (42:34).

Treća četvrtina donosi odličnu igru Igokee koja je u toj dionici uspjela napraviti još veću razliku i riješiti pitanje pobjednika u ovom susretu. Meč je na kraju okončan rezultatom 83:72.

Igokeu su do pobjede vodili raspoloženi Pesaković sa 21 i Komatina sa 18 poena, dok je najbolji pojedinac u redovima Sutjeske bio Rush sa 20 poena. Draško Albijanić je ubacio 11, a Ratko Varda 4 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 20. kolo:

Sutjeska - Igokea 72:83

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi