I ostali ostavljaju bez teksta...

Nisu Falcao i Ricardinho jedini majstori futsala

Futsal je sport koji sve više osvaja poklonike sporta širom svijeta. 

Svi mi volimo pogledati dobru utakmicu, a ukoliko je u njoj puno atraktivnih poteza, različitih driblinga i atraktivnih golova, ta utakmica postaje puno dinamičnija i zanimljivija. 

U futsalu je bez premca brazilski internacionalac Falcao, koji svoje fudbalsko umijeće pokazuje iz sedmice u sedmicu. Gotovo na svakoj utakmici napravi nešto što postane hit na portalima i društvenim mrežama, a da nije jedini koji može gledatelje ostaviti bez teksta uvjerit ćete se u nastavku.

Definitivno radi se o potezima zbog kojih suparnički golmani mogu samo čupati kosu.

10. Calderolli (Futsal Roma)

U pregrštu fantastičnih golova koji su obilježili fudbalsku povijest izdvaja se jedan s utakmice Rome i Arzignana, a potez Fabricija Calderollija slobodno se može nazvati remek djelom. 

Suparnički golman i obrana nisu se stigli ni pomaknuti, a trenutak nakon što je lopta zakucana u mrežu, kao da nikom nije bilo jasno što se točno dogodilo. Osim sretnom strijelcu. Uostalom, uvjerite se i sami.

9. Falcao (AllStarGame)

Najbolji futsal fudbaler svih vremena Falcao je veliki broj puta pokazao zašto je nedodirljiv.

Na ekshibiciji čudesno je zabio iz slobodnjaka iz okreta prebacivši zid, a zašto ova majstorija konkuriše za najbolji futsal gol ikad možete se uvjeriti u priloženom videozapisu. 

8. Hassan Chaaito (Libano)

Na dvoboju reprezentacija Libanona i Tajpeha mogli smo vidjeti dribling u stilu Roberta Prosinečkog. 

Junak snimke objavljene na YouTubeu je Hassan Chaaito, koji je 'lomio kičmu' protivničkoj odbrani, povaljao ih po parketu te na kraju zabio pogodak. Uživajte... 

7. Márcio (Marechal Rondon)

Marcio, član brazilske malonogometne ekipe Marechal Rondo, postigao je nesvakidašnji gol.

Nakon što mu je golman bacio loptu rukom, Marcio je iz prve petom prebacio gostujućeg golmana za vodstvo svoje ekipe. Konačan rezultat bio je manje bitan nakon ovakvog pogotka, ali Marcio je ostao skroman.

"Mogu samo reći da sam imao puno sreće. Istina, pokušao sam loptu udariti baš tako, ali zbilja nisam očekivao da će ući u gol. Pogodak je bio sjajan. Sigurno najljepši koji sam ikad zabio", rekao je Marcio nakon utakmice. 

6. Cristian (Barcellona)

U futsal okršaju Barcelona Lassa je dobila Levante (4:0), a potez utakmice izveo je domaći golman Cristian.

Golove za tri boda zabijali su Ferrao, Wilde (2) i Cristian. Upravo je golman Cristian zabio pogodak koji će se još neko vrijeme prepričavati u fudbalskim krugovima.

Jedan od suigrača mu je vratio loptu, a on ju je iz svog šesterca opalio iz sve snage i potom lobom matirao protivničkog golmana za konačnih 4:0. 

5. Falcao (Brasile)

Falcao je sa 36 godina na leđima bezbroj puta je potvrdio zašto ga smatraju najboljim malonogometašem.

Ovaj brazilski majstor u okršaju sa Zambijom uspio je postići brijalantan gol. Bio je okrenut golu leđima, ali to nije predstavljalo problem i potom je petom prebacio golmana za veliko oduševljenje publike.

Pravi čarobnjak...  

4. Kenan Rathinho (Campionato Olandese)

S malonogometnih terena dolazi nam još jedna majstorija, a u glavnoj ulozi je ovaj put bio Kenan Rathinho koji nastupa za Campionato Oladense. 

Rathinho se na pravi način uspio riješiti čuvara, a onda je u stilu majstora petom poslao loptu u protivnički gol. 

3. Pito (Carlos Barbosa)

Brazilski fudbalski sastav Carlos Barbosa bio je dospio u finale nacionalne lige u futsalu, a susret sa Orlandijom definitivno je obilježio Pito. 

Ovu majstoriju ne treba opisivati, dovoljno je pogledati priloženi videozapis.

2. Falcao (All Star Game)

Tijekom malonogometne utakmice između Brazila i Rumunije viđena je majstorija u režiji Falcaa.

Brazil je na kraju slavio sa ubjedljivih 12:0, a način na koji je Falcao matirao golmana rumunske reprezentacije 2009. godine je obišao cijeli svijet.

1. Ricardinho (Portogallo)

Jedan od najljepših golova u povijesti Eura postigao je Ricardinho.

Richardino je bez sumnje među najvećim majstorima u svijetu futsala, a to je potvrdio i fenomenalnim pogotkom na nedavnoj utakmici između Srbije i Portugala. 

Pršiću, koji ga je čuvao, prebacio je maestralno loptu preko glave, a zatim iz voleja probio golmana Aksentijevića. Za trenutak magije nagrađen je ovacijama 11 hiljada navijača u Beogradu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.