Dva preokreta, crveni karton, penal, bruka Ter Stegena, hat-trick i čarolija Lewandowskog!

Pobjeda Barce u sjajnom meču

Dva preokreta, crveni karton, penal, bruka Ter Stegena, hat-trick i čarolija Lewandowskog!

Eldar Ganibegović

Sjajan meč smo večeras gledali između Barcelone i Valencije. Na kraju je slavio domaći tim u meču u kojem smo vidjeli sve i svašta - šest golova, dva preokreta, crveni karton, penal, glupost Ter Stegena, hat-trick i čaroliju Lewandowskog, pogođen okvir gola... 

U okviru 33. kola španske La Lige večeras su se sastali Barcelona i Valencia. Slavila je Barcelona rezultatom 4:2.

Prvi gol viđen je u 22. minuti. Raphinha je ubacio u kazneni prostor, a Fermin Lopez glavom pogađa za 1:0.

No, samo pet minuta kasnije izjednačenje Šišmiša. Nevjerovatan pogodak, odnosno bolje reći nevjerovatna greška golmana domaće ekipe.

Ter Stegen je pokušao da glumi svog starijeg kolegu iz reprezentacije Njemačke, Manuela Neuera, no nije mu pošlo za nogom.

Pokušao je da predribla igrača Valencije, no nije dobro udario loptu, a Hugo Duro je postigao jedan od najlakših pogodak u karijeri.

Oglasi

Potpuni preokret pet minuta nakon toga. Araujo je napravio penal, a Pepelu je mirno realizovao penal.

Giorgi Mamardashvili brani udarac Cancelu u 44. minuti, Araujo u prvoj minuti nadoknade pogađa stativu, da bi u četvrtoj direktan crveni karton dobio pomenuti golman Valencije.

Umjesto njega je ušao Domenech koji u nadoknadi odmah brani udarac Raphinhe iz slobodnog udarca, no poklekao je u 49. minuti kada stvari na početak vraća Lewandowski.

Oglasi

Zatim je branio udarce Koundea i Arauja, udarac Gundogana je blokiran, Yamal nije dobio penal u 77. minuti, da bi u 82. minuti na asistenciju Arauja Lewandowski pogodio za potpuni preokret i pobjedu Barcelone.

Poljski napadač je u nadoknadi vremena izveo još jednu majstoriju i zapečatio pobjedu Barcelone. Postigao je prelijep pogodak iz slobodnog udarca. 

Barcelona je druga na tabeli sa 73 boda i ostaje joj do kraja sezone da se bori da održi to mjesto. Girona ima dva manje, a prvi Real čak 84. Valencia je osma s 47 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naredno kolo Valenciji donosi domaći duel protiv Alavesa, dok će Barcelona u komšiluk upravo kod Girone koja je pravi hit ove sezone u La Ligi.

La Liga, 33. kolo:

Barcelona - Valencia 4:2

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Ponovo nevjerovatna krađa u režiji uefalone. Od crvenog, drugog gola ofsajd Lopeza, 3 gol faul Arauja. Opet ljudi imaju obraza da se žale na sudije a ekipa su kojoj se najviše namješta u top 5 liga...
6 4
user1620593935
Sada kada su sudije vec nastimale titulu Realu, sada se pokusavaju oprati pa priznavaju Barci gol iz ofsajda kada vise nije bitno. Sprdacina od lige gdje predsjednik saveza javno govori da navija za real.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi