NFL najjači sportski brend na svijetu

Manchester United je rangiran tek kao osmi najuspješniji sportski brend u svijetu u studiji u kojoj je obuhvaćeno 200 najvećih sportskih brendova.

Sportski brendovi iz SAD zauzimaju prva mjesta u analizi SportsPro magazina. Tako se na prvom mjestu nalazi NFL američka liga u fudbalu (ragbiju), na drugom je mjestu bejzbol MLB liga, dok je na trećoj poziciji rangirana NBA košarkaška liga.

Ferrari se nalazi na šestom mjestu, Formula 1 je deveta, Liga prvaka je 13., a madridski Real plasiran je na 14. mjesto. Od engleskih klubova dalje slijede Arsenal na 21., Liverpool na 27., dok je Chelsea tek na 55. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti