Hajduk očajan, a prvotimac napravio potez koji mu navijači neće oprostiti
U duelu na julerašnjem meču sa Varaždinom Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Pustio je i tajnovitu poruku, jasno je da mnogo toga ne štima u svlačionici Splićana

Hajduk očajan, a prvotimac napravio potez koji mu navijači neće oprostiti

Samir Mlaćo

Nakon kazne, navijači su se jučer konačno vratili na Poljud.

Hajduk je ipak ponovo razočarao, a tri boda iz Splita su odnijeli nogometaši Varaždina. Bilo je 1:0 za goste, a navijači Hajduka su svoje ljubimce ispratili uz velike zvižduke i salve uvreda.

Razočarenje je donijela i ova sezona za Splićane, iako su dugo bili lideri i sa pravom se nadali tituli.

Sada već odavno tuguju, a očekivati je velike promjene u igračkom kadru. Mnogi nogometaši su svjesni šta ih čeka, a nesvakidašnji potez je povukao Fahd Moufi.

On je meč započeo od prve minzte, a na poluvremenu je ostao u svlačionici. Šansu je dobio Ivan Perišić koji se također nije proslavio.

Moufi je nakon meča 'otišao' na Instagram i izbrisao sve fotografije u dresu Hajduka.

Oglasi

Zbog čega je to uradio nije poznato, no navijači Splićana će sigurno biti razočarani i on bi već sada mogao napustiti klub.

Objavio je tek story sa porukom.

"Tišina je bolja za tebe", napisao je Moufi.

Moufi je ove sezone za Hajduk upisao 26 nastupa u prvenstvu, a ugovor ima do maja 2026. godine.

Oglasi

Stigao je iz portugalskog Portimonensea.

Da u Hajduku ništa ne štima, potvrdile su jučer riječi glavnog trenera Jure Ivankovića, nekadašnjeg trenera Širokog Brijega. Naime, na tribinama su se našli Sahiti i Dialo, pa je mnogima to bilo 'sumnjivo'.

"Nije bilo čarki, to je inaša interna stvar. Pokušavamo uvesti neke standarde, da se svi pridržavaju pravila. Oni su iskočili iz kolosijeka, ali u utorak će biti na treningu", rekao je Ivanković.

Naveo je da će do kraja sezone što veću minutažu dati mladim igračima koji će tako imati priliku da se nametnu i izbore za 'ozbiljan' status u novoj sezoni HNL-a.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je trenutno trećeplasirani, a za ljutim rivalom Dinamom zaostaje pomalo i nevjerovatnih 14 bodova. Rijeka je na drugom mjestu, a Dinamo ima sve u svojim rukama nakon jučerašnje pobjede u Rijeci 2:1.

Titula će prema svemu sudeći ponovo na Maksimir, dok će u Hajduku ponovo imati sezonu za zaborav.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi