Poruka bivšeg selektora

"Rooney, idi iz Uniteda i spasi karijeru"

Kapiten Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Wayne Rooney proživljava možda i najteže dane u svojoj karijeri.

Tridesetogodišnji Rooney je sve češće na klupi za rezervne igrače i čini se da u ovoj sezoni neće imati željenu minutažu na Old Traffordu, što je svakako činjenica koja mu teško pada.

Mnogi smatraju da je došlo vrijeme da Rooney napusti Manchester United, a tog mišljenja je i bivši selektor Engleske Harry Redknapp, koji je ovom fudbaleru poslao jasnu poruku.

"Rooney, ako želiš spasiti karijeru, idi iz Manchester Uniteda. Trebao bi da pređe u klub poput Arsenala ili Chelseaja da bi ponovo pokrenuo karijeru i kako bi mu stvari krenuli nabolje", rekao je Redknapp, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On neće biti sretan ako bude sjedio na klupi. Jednostavno nije takav igrač. I dalje tvrdim da je riječ o sjajnom fudbaleru, iako ga u posljednje vrijeme mnogi kritikuju, ali mislim da pretjeruju. Još uvijek može mnogo doprinijeti i klubu i reprezentaciji".

Wayne Rooney je u posljednjih 13 utakmica za United i Englesku postigao samo jedan gol, a za to vrijeme je izgubio mjesto startera u oba tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.