Redknapp predložio Rooneyu dvije opcije
FOTO: EPA

Teško će ga poslušati

Redknapp predložio Rooneyu dvije opcije

Engleski stručnjak Harry Redknapp smatra da bi Wayne Rooney 'osvježio' karijeru prelaskom u drugi klub. 

Rooney je izgubio mjesto u početnoj postavi Manchester Uniteda i nakon 20 godina u klubu bi mogao potražiti novi izazov, a savjet pri izboru mu je dao Harry Redknapp koji je u prošlosti vodio Tottenham i Queens Park Rangers. 

"On definitivno neće biti sretan ako bude sjedio na klupi. Nije takav igrač. Dobio je nepravedno mnogo kritika u posljednje vrijeme, ali i dalje tvrdim da je sjajan igrač i da na klupskom i reprezentativnom planu može mnogo doprinijeti", kazao je Harry Redknapp za engleske medije i potom dodao: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rooney je igrač koji velikim klubovima može donijeti dodatni kvalitet. Trebao bi preći u klub poput Arsenala i Chelseaja da bi ponovo pokrenuo karijeru."

Ukoliko i dalje bude u drugom planu, nema sumnje da će Rooney razmisliti o svojoj budućnosti. Ipak, teško je povjerovati da će poslušati Redknappa i kada je u pitanju izbor kluba obzirom da se radi o Unitedovim rivalima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi