Sjajna igra Bugojanki

ŽNK Iskra na Jakliću nadigrala Neretvu iz Metkovića

Samir Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre, članice Premijer lige naše zemlje, danas su na svom Jakliću sa 2:0 savladale ŽNK Neretva iz Metkovića, trećeplasiranu momčad Premijer ženske lige Hrvatske.

Bugojanke su pokazale sjajnu igru, a u vodstvo su došle u 23. minuti kada Marina Lukić trese mrežu gostujuće golmanice Kešine. 

U 34. minuti za 2:0 pogađa iskusna Elma Basara i pitanje pobjednika već tada je bilo riješeno. 

U drugom poluvremenu zanimljiva i borbena utakmica na obje strane, ali se mreže nisu tresle i ostalo je 2:0. 

Stadion Jaklić, Bugojno:

ŽNK Iskra Bugojno - ŽNK Neretva Metković 2:0 (2:0)

Glavni sudija: Alen Velić. Pomoćnici: Almir Huskić i Adis Duraković. Delegat: Izet Kulaš.

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Vujošević, Hadžo, Crnjak, Basara, Behrem, Koluh, Hajdarević, Lukić, Lužić, Goretić. Još su igrale: Sejfić, Kundić, Haračić, Forić, Ljubas, Mešić, Čehaja: Trener: Smajo Duraković. 

ŽNK Neretva Metković: Kešina, Jurković, Šimunović, A. Jurković, Žilić, Repeša, Trzić, Karačić, Talović, Herceg. Još su igrale: Bošković i Bolušić. Trener: Duško Mioč. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.