On je čudo, on je magija: Luka Modrić srušio još jedan rekord, a u leđa mu gleda legenda Reala
FOTO: EPA

Hrvatski reprezentativac pomjera granice

On je čudo, on je magija: Luka Modrić srušio još jedan rekord, a u leđa mu gleda legenda Reala

Haris Zilić

Real Madrid je u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka remizirao u Minhenu protiv Bayerna rezultatom 2:2, tako da Madriđani imaju dobar rezultat pred revanš na Santiago Bernabeu.

U timu Reala u startnoj postavi u meču u Minhenu nije bilo Luke Modrića, a hrvatski reprezentativac je dobio priliku za igru u nastavku meča.

Modrić je u 75. minuti zamijenio Bellinghama i tako upisao novi nastup u dresu Reala, ali i postao rekorder.

Nevjerovatni Modrić je postao najstariji igrač Reala koji je upisao nastup u utakmici Lige prvaka.

U duelu protiv Bayerna kada je upao na teren Modrić je imao 38 godina i 234 dana i oborio je prethodni rekord legendarnog Ferenca Puskasa koji je bio najstariji fudbaler Reala u utakmici Lige prvaka ili bivšeg Kupa šampiona.

Oglasi

Modrić rođen za rekorde u Madridu

Luka Modrić iz dana u dan pomjera granice, a nedavno je stigao do još jednog rekorda u dresu kraljevskog kluba.

Fenomenalni reprezentativac Hrvatske je ušao u TOP 3 fudbalera sa najviše nastupa u dresu Reala.

Za Modrića utakmica u Mihnenu je bila 528. u dresu madridskog kluba i odvojio se na trećem mjestu gdje je iza sebe ostavio legendarnog Brazilca Roberta Carlosa sa 527 nastupa.

Ako ostane u Realu i naredne sezone, Modrić će imati priliku da dođe na drugo mjesto vječne liste i prestigne još jednog Brazilca, a riječ je o Marcelu koji ima 546 nastupa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ubjedljivo prvi na pomenutoj listi je Karim Benzema sa 648 utakmica u dresu Reala i teško da će ko stići u budućnost.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Daje penzije više,da vidim skim ćete onda smarati svaki dan. Pa više se piše o Modriću nego o Džeki, svaki dan 2/3 objave
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije