Na semaforu 96. minuta, Leverkusen na pragu prvog poraza u sezoni, a onda čudo na BayAreni

Mašinerija Xabija Alonsa je nezaustavljiva

Na semaforu 96. minuta, Leverkusen na pragu prvog poraza u sezoni, a onda čudo na BayAreni

Endin Čaušević

Bayer Leverkusen večeras je bio na korak od prvog poraza u sezoni jer je Stuttgart vodio na BayAreni sa 2:1, ali u 96. minuti desilo se novo čudo jer su domaći dali gol za 2:2 i ostali i dalje neporaženi.

Jasno je bilo da je ekipa Xabija Alonsa nešto opuštenije ušla u ostatak sezone nakon što je prije dvije sedmice osigurala titulu prvaka Njemačke.

Prošlo kolo Dortmund je bio na pragu pobjede protiv Leverkusena, ali ovaj tim je uspio nekako da se spasi.

No, činilo se da večeras Leverkusenu nema spasa jer je Stuttgart vodio sa 2:1, ali u 96. minuti Andrich je zabio gol za 2:2 i nevjerovatno slavlje na tribinama BayArene jer je njihov tim i dalje jedini neporažen u Bundesligi.

Stuttgart je do prednosti stigao u 47. minuti kada je Fuhrich zatresao mrežu Leverkusena, a svega deset minuta kasnije Undav je udvostručio prednost gosujućeg kluba.

No, Leverkusen je već u 62. minuti smanjio na 1:2. Grimaldo je bio asistent, a pogodak za domaći tim postigao je Adli.

Oglasi

U finišu meča domaći su bacili sve snage u napad i pokušali izbjeći poraz, te ostati jedini neporažen tim u Bundesligi ove sezone i u tome su uspjeli.

Kada su svi očekivali kraj utakmice u 96. minuti Andrich je zabio gol za 2:2 i totalnu erupciju oduševljenja na tribinama kao da je Bayer pobijedio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nevjerovatnu ludnicu iz Leverkusena iz posljednjih sekundi utakmica možete pogledati na OVOM LINKU.

No, ovaj remi znači da snovi u Leverkusenu i dalje žive i da ovaj tim može sezonu završiti bez poraza što bi zaista bio nevjerovatan učinak.

Top Komentari

user1599499530
Svi spominjete taj leverkuzen neka i treba napravili su cudo ali sta je sa stuttgarta koji je prosle godine jedva ostao u ligi sad ce igrat ligu prvaka...bogami i oni su cudo napravili malo vece
3 0
user1713710627
Jesu se pomirili uli i tuhel kakvi debili između sebe se jebu hahahahaha haj pomirit će ih Real Madrid najveći klub na planeti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi