Najbolji bh. kajakaš

Savić bronzom otvorio novu sezonu

D. Vejo

Najboljih bosanskohercegovački kajakaš Banjalučanin Darko Savić novu sezonu otvorio je bronzanom medaljom.

Naime, on je na minulom Eurokupu održanom u Makedoniji na rijeci Treski doveslao do bronze te je tako najavio dobro formu i ove godine.

No, to nije sve. Kajakaši banjalučkog Vrbasa ostvarili su još jedaN uspjeh. Branislav Mitrović uspio je da stigne do srebra u Makedoniji čime je najavio da se Banjalučani ne šale ove godine kada su u pitanju takmičenja kako na domaćoj tako i na inostranoj sceni.

"Za početak sezone ovo je sjajan rezultat. Dvije medalje na Eurokupu nije mala stvar. Darko i Branislav odlično su odradili pripremni period, što pokazuju i njihovi rezultati", izjavio je direktor Kajak kanu kluba Vrbas, Nikola Stanković.

Iza Savića je godina za pamćenje, s obzirom da je postao prvak u sve tri discipline.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.