Brat zvijezde Dinama

Ćorić: Široki Brijeg je posebno mjesto za mene

Nekadašnji mladi bh. reprezentativac Josip Ćorić potpisao je ugovor sa Širokim Brijegom. 

29-godišnji fudbaler, koji je u zadnje dvije sezone branio boje hrvatskog prvoligaša Lokomotive, potpisao je sa Širokim Brijegom ugovor na jednu godinu i tek je drugo novo ime na Pecari. 

"Odlučio sam se maknuti iz HNL-a i probati nešto novo. Stupio sam u kontakt s ljudima iz Širokog Brijega i brzo smo se dogovorili. Odlučio sam doći i pomoći momčadi. Široki Brijeg je moj grad. Mama i tata su mi ovdje rođeni, tako da je to sigurno posebno mjesto za mene. Skoro svako ljeto i zimu sam dolazio ovdje", kazao je Ćorić, prenosi klupska stranica. 

Brat Ante Ćorića, zvijezde zagrebačkog Dinama, je iz Lokomotive nedavno otpušten nakon što je bio najbolji strijelac i drugi najbolji asistent kluba iz Kajzerice. Kao takav se nije uklapao u buduće klupske projekte, pa je odlučio po prvi put se okušati u našoj zemlji. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ćorić je kroz karijeru još igrao za Rudeš, Slovan Liberec, Spartak Trnavu, Dunajsku Stredu, Liefering, Sesvete, Dinamo, Istru... 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.