"Je li tebi to OK?"

Džumhur je od hrvatske sutkinje tražio samo jedan odgovor

Edmir Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur sinoć je poražen u 3. kolu US Opena od mladog ruskog tenisera Andreja Rubleva sa 3:1 u setovima.

Džumhur je nakon dobrih rezultata u New Yorku sinoć zaustavljen, a meč je obilježila jedna duža rasprava njega i hrvatske sutkinje Marije Čičak.

Sve je počelo kada je Rublev uz pomoć mrežice došao do poena, a onda isti proslavio, iako je običaj da se izvine protivniku. To je Damira naljutilo, pa je Mariju upitao: "Je li ovo ok?".

"Je li ok pogoditi nec i ovo raditi?", nastavio je Džumhur, a Čičak je samo rekla da ne može ništa reći i da mora biti neutralna. Kada je sutkinja kazala da se žali zbog banalne stvari, naš teniser je dodao kako "to i nije baš tako banalno".

Sve se to odvijalo u trećem setu kojeg je Džumhur uspio osvojiti, no u četvrtom setu Rublev dolazi do pobjede i do svog prvog plasmana u osminu finala Grand Slama.

"Damir je sjajan igrač, dosta se bori, trči za svakom lopticom i nije mi bilo nimalo lako. Poznajem ga dosta dugo, znam da je pravi borac", pohvalio je Rublev nakon meča svog rivala.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.