Bh. sportisti dobili stipendije za ljetne OI Tokyo 2020

D. Rakanović

Olimpijski komitet BiH je putem programa Olimpijske solidarnosti "Olimpijske stipendije" obezbijedio 14 stipendija za bosanskohercegovačke sportiste za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. 

Bh. sportisti će primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 500 američkih dolara u trajanju od tri godine, što je za 78.000 dolara više nego za posljednje Olimpijske igre Rio 2016. 

Stipendije su dobili: Amel Tuka, Hamza Alić, Mesud Pezer (atletika), Harun Sadiković (judo), Meris Muhović (karate), Adem Fetahović (boks), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Larisa Cerić (judo), Aleksandra Samardžić (judo) , Ivona Ćavar (karate), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Emina Hadžiahmetović (stoni tenis), Lejla Tanović (biciklizam) i Amina Kajtaz (plivanje).

Ukupna podrška OKBiH i Olimpijske solidarnosti po sportisti iznosi 18.000 dolara, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.