U Tuzli se mire s ispadanjem; Elezović otkrio šta je rekao igračima na pauzi, spomenuo i Mulalića

Izjave trenera

U Tuzli se mire s ispadanjem; Elezović otkrio šta je rekao igračima na pauzi, spomenuo i Mulalića

Eldar Ganibegović

Za SportSport su nakon utakmice Tuzla Cityja i Igmana dali izjave treneri oba tima, Adnan Osmanhodžić i Adnan Elezović. 

U posljednjoj utakmici 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine Igman je kao gost slavio protiv Tuzla Cityja s 2:1 i napravio veliki korak ka ostanku u ligi.

Vodio je domaći tim na poluvremenu preko Pantelića, no Denković i Ramić su u drugom dijelu donijeli preokret gostima iz Konjica i velika tri boda.

Nakon utakmice za SportSport je kratak komentar dao trener Tuzla Cityja, Adnan Osmanhodžić. Kao da se u Cityju mire s ispadanjem.

"Nemam nešto puno za reći. Šanse za ostanak su svedene na minimum. Igrat ćemo do kraja, pokušati nešto napraviti, mada, kažem, šanse su minimalne", rekao je on. 

Adnan Elezović, trener Igmana, sigurno je mnogo raspoloženiji nakon utakmice. Njegova ekipa napravila je veliki korak ka ostanku u ligi.

Oglasi

"Želio bih da zahvalim i čestitam svojim igračima koji su bili fantastični. Dali su zadnji atom snage. Od prve minute do kraja smo bili kvalitetniji protivnik, u većem dijelu utakmice smo kontrolisali igru. Imali smo posjed, preko 10 prekida, kornera. Igračima sam na poluvremenu rekao da dignu glavu, da sve ide dobro. Nekada smo znali reći, i prijašnji šef (Edis Mulalić, op. a.) da više vjerujemo mi u njih nego oni u sebe. Nastavili su hrabro da igraju, kao plod toga su došli golovi.

Preteška utakmica s psihološkog aspekta, borba za ostanak, za bodove, dali smo sebi veliki vjetar u leđa za ostanak u Premijer ligi. Ima se još dosta igrati, još ništa nije gotovo. Do zadnjeg kola, dat ćemo zadnji atom snage, da prikažemo što kvalitetniju igru i ostavimo klub u Premijer ligi", istakao je Elezović.

Igman je sada na desetom mjestu s 31 bodom. Tuzla City se nalazi mjesto niže s 27 i u veoma je teškoj situaciji.

City sada ima užasno težak raspored. U preostala četiri kola igrat će protiv Željezničara (G), Borca (D), Zrinjskog (G) i Veleža (D), te ništa ne zavisi od njih čak i da u svim pobijede.

U narednom kolu Igman gostuje kod Zvijezde 09 i tu sigurno da mora ići na tri boda da uplovi u mirnu luku, pred mečeve sa Željezničarom (D), Borcem (G) i Zrinjskim (D).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredno kolo igra se 3. i 4. maja (po tri utakmice) dok u nedjelju petog maja zbog Vaskrsa nema utakmica. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
AdmirAdmir vidi se da ti ovo ništa ne kužiš...Pa ljudi namjerno hoće da ispadnu niko ih ne povaljuje.hahahaha
1 0
AdmirAdmir11
Teske rijeci na kosevu ste kleknuli bas izabrali kosevo onda fasovali bruku golova a prvi ste se oglasili kad je sarajevo trazilo sastanak s klubovima mi necemo vi hocete da se ulizujete klosarima iz saveza ee eto sad se ulizujte povaljuju vas na svakoj utakmici pa sto sad ne klecite
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi