Premier liga, 14. kolo

Rooney deklasirao Čekićare, City slavi Sterlinga

Everton je na Goodisonu razbio West Ham rezultatom 4:0, a apsolutni heroj domaćih je bio iskusni Wayne Rooney, koji je upisao hat-trick.

Rooney je do prvog gola došao u 18. minuti. Ipak, njegov udarac sa bijele tačke je odbranio Joe Hart, ali je iskusni Rooney "prikucao" loptu u mrežu.

Everton je do 2:0 došao u 28. minuti susreta. Strijelac je bio ponovo Wayne Rooney, a ovaj put se našao na pravom mjestu nakon dodavanja Kennyja.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 2:0, da bi West Ham u 59. minuti imao priliku da smanji zaostatak. Ipak, Pickford brani Lanzinijev udarac sa bijele tačke.

Sedam minuta kasnije Rooney kompletira hat-trick i postiže zaista spektakularan gol.

Joe Hart je izašao iz svog kaznenog prostora kako bi izbio jednu loptu, to je i učinio, ali lopta dolazi do Rooneyja koji sa svoje polovine terena pogađa za 3:0.

Ubjedljivu pobjedu Evertona je potvrdio Williams u 78. minuti, nakon što se dobro snašao poslije kornera Sigurdssona.

Sjajna serija od 11 pobjeda u Premier ligi u nizu Manchester Cityja je večeras zamalo okončana, ali je Sterling u zadnjim momentima susreta donio Građanima pobjedu rezultatom 2:1.

City je na Etihadu povelo nakon što je Van Dijk pogodio vlastitu mrežu u 47. minuti, ali je Romeu u 75. donio izjednačenje Southamptonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani su do kraja pokušavali doći do sva tri boda, ali su se gosti uspješno branili sve do samog finiša. Odbrana Svetaca je ipak kapitulirala u šestoj minuti nadokande vremena, a strijelac za veliko slavlje domaćih je bio Starling.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.