Manchester City ušao u historiju Premier lige

Građani dominiraju u novoj sezoni

Manchester City ušao u historiju Premier lige

Manchester City je jučer na gostovanju kod Huddersfielda upisao novu pobjedu u engleskoj Premier ligi. 

Građani su nakon preokreta u drugom poluvremenu slavili rezultatom 1:2, što je bilo dovoljno da se upišu u historiju Premier lige.
Naime, elitni rang engleskog fubala ne pamti ovakav start sezone nekog kluba, pa je Manchester City postao ekipa koja je nakon 13 odigranih kola Premier lige prikupila najviše bodova ikada, čak 37.

Ekipa iz "plavog dijela" Manchestera za sada ima i impresivnu gol razliku, 42-8, a sa 12 pobjeda i jednim remijem City je jedini još uvijek neporaženi premierligaš.
Vrijedi istaći i da je Manchester City sada u seriji od 11 uzastopnih pobjeda u Premier ligi, kao i u seriji od 11 gostujućih pobjeda u nizu, u svim takmičenjima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi