Foto: EPA

Nema nikakvih dilema

Courtois već zna gdje će nakon Chelseaja

Midhat Šljivak

Belgijanac Thibaut Courtois (25) već zna gdje će nastaviti karijeru nakon što završi epizodu u Chelseaju.

Sjajni golman ima ugovor sa Plavcima do ljeta 2019. godine, ali se u posljednje vrijeme povezuje sa prelaskom u redove madridskog Reala, te torinskog Juventusa.

Kako produžetak saradnje sa Chelseajem nije ni blizu realizacije, Belgijanac bi mogao biti stavljen na transfer listu, a postoji mogućnost i da napusti tim kao slobodan igrač po isteku ugovora.

Njegova želja o novom klubu je jasna. Želi se vratiti u Španiju i to je priznao u razgovoru za španske medije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne želim ništa kriti. Svi koji me poznaju, veoma dobro su upućeni u činjenicu da me Španija veoma privlači. Ako se tamo ne vratim ubrzo, sigurno je da ću u narednim godinama ponovo u La Ligu", poručio je Belgijanac.

Courtois se pored Reala povezuje i sa Atleticom. On je već branio tri sezone za ovaj tim (2011-2014) kada je bio posuđen iz ekipe Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti