Ronaldo: Nadam se nastavku bitke sa Messijem
Cristiano Ronaldo je večeras odnio još jednu pobjedu ispred velikog rivala Lionela Messija. Postao je po peti put najbolji fudbaler svijeta po izboru France Footballa.

Portugalac nakon osvajanja Zlatne lopte

Ronaldo: Nadam se nastavku bitke sa Messijem

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo osvojio je večeras nagradu za najboljeg fudbalera svijeta po izboru France Footballa.

Do pete Zlatne lopte u izboru ovog magazina Portuglac je istao ispred vječitog rivala Lionela Messija, te Brazilca Neymara.

Očekivano, Ronaldo je veoma sretan zbog nagrade i nada se da će se bitka između njega i Messija nastavtiti u narednim godinama.

"Iskreno se nadam da ću igrati na visokom nivou još nekoliko godina. Također, nadam se da se bitka sa Messijem nastavlja. Stvari se dešavaju sa razlogom, osjećam se jako dobro u ovom trenutku, ali vidjećemo šta će biti na kraju sezone", rekao je Ronaldo, te je dodao:

"Sretan sam. Ovo je još jedan veliki trenutak u mojoj karijeri. Osvojio sam sve u ovoj godinu, najbolji sam strijelac Lige prvaka... Trofeji svakako pomažu kada je trka za ovakve nagrade u pitanju i zbog toga se zahvaljujem mojim saigračima u Realu i reprezentaciji Portugala", istakeo je Cristiano.

Komentarisao je igre Neymara za kojeg vjeruje da će u budućnosti osvojiti Zlatnu loptu.

"On je veliki potencijal. Iskreno vjerujem da ima velike šanse za osvajanje ove nagrade u budućnosti", rekao je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, poručio je kako karijeru želi završiti u Realu.

"U Realu sam presretan. Želim tu ostati što duže i nadam se da ću tamo završiti karijeru", rekao je Ronaldo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi