(VIDEO) Navijači Rome su birali najbolje u 2017. godini, a Dijamant je pokupio najveći broj glasova u nekoliko kategorija. Najbolji gol, najbolja izvedba...

Protekla godina u Rimu je bila u znaku kapitena bh. reprezentacije

Rezultati su jasni: Dominacija Edina Džeke

Roma na početku 2018. godine dodjeljuje priznanja svojim igračima za njihove poduhvate u prethodnoj godini, a kako stvari stoje naš Edin Džeko je "pomeo konkurenciju".

Naime, na zvaničnoj stranici Rome je organizovano glasanje u nekoliko kategorija, uključujući i ono za najboljeg igrača. Ova titula je prije nekoliko dana otišla u ruke Edina Džeke, a nešto kasnije su objavljeni rezultati i glasanja za najbolji gol Rome u 2017. godini

Navijači Rome su odlučili da je najbolji gol u prethodnoj godini bio fantastični volej Edina Džeke u utakmici protiv Chelseaja u okviru grupne faze Lige prvaka.

Edin je ovaj gol postigao u fantastičnom susretu na Stamford Bridgeu u kojem je Roma priredila veliki povratak i uspjela odnijeti bod sa gostovanja kod Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pomenuti susret je završen rezultatom 3:3, a Edin Džeko na ovoj utakmici jednostavno nije mogao napraviti pogrešan potez.

Dijamant je utakmicu na Stamford Bridgeu završio sa dva gola na svom kontu, a navijači Rome su izglasali da je ova njegova partija bila najbolja individualna izvedba jednog fudbalera Vučice u 2017. godini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.