Bh. fudbaler ima za čime žaliti

Kako je saigrač Cimirotu upropastio debi iz snova?

Bh. reprezentativac Gojko Cimirot jučer je debitovao za Standard iz Liježa i to u velikom derbiju protiv Anderlechta, koji je završen rezultatom 3:3.

Cimirot je na svom debiju pružio odličnu partiju i belgijski mediji su ga svrstali među bolje pojedince susreta, a malo je nedostajalo da svoj prvi nastup za Standard pamti i po prvom golu.

Igrao se 58. minut kada je naš fudbaler postigao gol, ali je on poništen nakon konsultacija glavnog i pomoćnog suca. Na prvu se činilo da je pogodak regularan, Cimirot ga je čak i proslavio, ali ispostavilo se da je slavlje bilo uzaludno.

Najveći krivac za to je Duje Čop, hrvatski fudbaler iz Standarda koji je u trenutku kretanja lopte ka golu pokazao namjeru da je dotakne. Čop je bio u nedozvoljenoj poziciji, a prema jasnim sudijskim pravilima, njegova namjera da učestvuje u akciji bila je dovoljna da se gol poništi.

Predsjednik sudijske komisije Jupiler Lige Johan Verbist je izjavio da je Cimirotov gol opravdano poništen i da su Delferiere i pomoćnik De Neve donijeli pravu odluku jer je Čop ometao golmana Anderlechta Selsa. Upravo je pomoćni sudac dobio posebne pohvale Verbista za svoju reakciju u ovoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Cimirotov poništeni gol možete pogledati na 6:35.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.