Cimirotu poništen gol na debiju za Standard, spektakularan meč u Liježu
Foto: BELGA

Veliki derbi opravdao očekivanja

Cimirotu poništen gol na debiju za Standard, spektakularan meč u Liježu

Bh. reprezentativac Gojko Cimirot večeras je debitovao za Standard iz Liježa za koji je, samo tri dana nakon potpisivanja ugovora, odigrao svih 90 minuta protiv velikog rivala Anderlechta.

Derbi 24. kola Jupiler lige u potpunosti je opravdao očekivanja s obzirom da je viđena prava golijada. Na kraju su Standard i Anderlecht podijelili bodove, a bilo je 3:3.

Standard je poveo u 6. minuti kada je pogodio Orlando Sa, da bi u 14. Alžirac Hanni zabio za 1:1 i najavio svoje blistavo večer. Potom je Luyindama vratio Standardu prednost u 24. minuti, a Hanni je do odlaska na odmor kompletirao hat-trick. Napadač Anderlechta je pogađao u 41. i 44. minuti za prednost tima iz Brisela 3:2 na poluvremenu.

Igrao se 63. minut kada je Standard došao do poravnanja. Interesantno, ponovo je strijelac bio Luyindama koji igra na poziciji stopera.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a vrijedi spomenuti da je u 59. minuti sudac poništio gol Gojka Cimirota pri rezultatu 3:2 za Anderlecht. Bivši veznjak Sarajeva rijetko postiže pogotke, a danas je malo nedostajalo da svoj debi kruniše na najbolji mogući način.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Standard je i dalje na skromnom 10. mjestu sa 30 osvojenih bodova, dok je Anderlecht treći sa 45 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi