Gojko Cimirot novi igrač belgijskog Standarda
Bh. reprezentativac će u novom klubu provesti naredne četiri i pol godine.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva pronašao novi angažman

Gojko Cimirot novi igrač belgijskog Standarda · Zvanično

Iako se u proteklom periodu špekulisalo da je bi Gojko Cimirot mogao karijeru nastaviti u Werderu, Hoffenheimu ili Rennesu, on je danas i zvanično postao fudbaler Standarda iz Liježa.

Cimirot je nakon dvije i pol sezone napustio grčki PAOK i poslije ljekarskih pregleda danas i zvanično postao fudbaler Standarda.

Nekadašnji veznjak FK Sarajevo je sa belgijskim prvoligašem potpisao ugovor na četiri i pol godine.

Bh. fudbaler je u novom klubu "zadužio" dres sa brojem šest, a iako još nije poznata visina njegovog transfera, špekuliše se da će PAOK inkasirati oko 2.5 miliona eura, a novodno će u novom klubu zarađivati 800.000 eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Od transfera Gojka Cimirota u Stanadard će profitirati i njegov bivši klub Sarajevo. Naime, Sarajevu bi trebalo pripasti 15% od njegovog transfera, što bi značilo da će klub sa Koševa biti bogatiji za 375.000 erua, ali i dodatnih 50.000 eura na osnovu fonda solidarnosti.

Cimirotov transfer će donijeti 75.000 eura i Leotaru, klubu u kojem je ponikao i iz kojeg je 2013. godine došao u Sarajevo.

Top Komentari

ratip irats
Svaka cast majstore...
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije