Gojko Cimirot debituje za Standard u sutrašnjem derbiju belgijskog prvenstva

Bh. fudbaler spreman za meč sa Anderlechtom

Gojko Cimirot debituje za Standard u sutrašnjem derbiju belgijskog prvenstva

Gojko Cimirot je u četvrtak nakon dvije i pol sezone napustio grčki PAOK i potpisao ugovor sa Standardom iz Liježa.

Njegov transfer je dobro dočekan od strane navijača Standarda koji željno očekuju da vide novo pojačanje svog kluba na djelu.

Želje navijača Standarda bi se uskoro mogle ispuniti s obzirom da bi Cimirot već sutra trebao upisati svoj prvi nastup za novi klub i to u velikom derbiju 24. kola Jupiler lige protiv Anderlechta.

Kako navode belgijski mediji bivši fudbaler Sarajeva će se naći u kombinaciji za sutrašnji meč, a Cimirot je o duelu sa Anderlechtom govorio i tokom svog zvaničnog predstavljanja u Standardu.

"U dobrom sam ritmu. Odigrao sam 90 minuta u Kupu Grčke u srijedu. Trener PAOK-a je znao da ću napustiti klub, ali poštovao sam njegov izbor da me uvrsti u prvih 11... Znam da je Anderlecht veliki protivnik, kao i u svakom derbiju atmosfera će biti posebna... Odradio sam samo dva treninga, ali sam spreman za utakmicu u nedjelju", poručio je bh. veznjak.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Inače, Cimirot bi u ekipi Standarda trebao zauzeti mjesto standardnog defanzivnog veznjaka ove ekipe Uchea Agboa koji odrađuje suspenziju zbog nagomilanih žutih kartona.

Susret Standarda i Anderlechta se igra na stadionu Maurice Dufrasne u Liježu sutra od 18:00 sati.

Top Komentari

Mafalda Genovese
Zaraditi novac online nije više san. Zaradite do 8 k USD mjesečno. Nema potrebe za prethodnim iskustvom. Lako je i user friendly sustav. Za detaljne informacijee pr0vjerite sljedeću vezu... ▬▬▬▬▬ ➥➥➥➥ w­w­w.­T­r­g­o­v­i­n­a­9­.C­o­m
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije