Održan sastanak u Zenici

Počeli razgovori o rekonstrukciji Bilinog polja i proširenju Trening centra

Predstavnici krovne kuće bh. nogometa danas su u Zenici održali sastanak gradonačelnikom ovog grada Fuadom Kasumovićem.

Ispred N/FSBiH sastanku su nazočili generalni sekretar Jasmin Baković, ekspert za infrastrukturu Nihad Hodžić i direktor Trening centra Alija Porča, a razgovor se, između ostalog, odnosio na stadion Bilino polje i Trening centar.

"Silom prilika, zbog suspenzije Bilinog polja, posljednju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji A reprezentacija BiH je protiv Belgije igrala na Grbavici. UEFA podiže standarde i kriterije ali i daje novac kojeg želi uložiti na pravi način. Stručni tim UEFA za infastrukturu će 16. aprila posjetiti BiH i obići će i Bilino polje", rekao je Baković.

Stadion Bilino polje ispunjava osnovne uslove strogih kriterija UEFA-e i delegacija NS/FS BiH dobila je uvjeravanja gradonačelnika Kasumovića da će stručni tim UEFA prilikom posjete Zenici imati priliku vidjeti prezentaciju projekta rekonstruisanog Bilinog polja. Prema ranijim sugestijama UEFA i NS/FS BiH, stadion Bilino polje trebao bi povećati svoje kapacitete za minimalno 5.000 sjedećih mjesta. Taj bi se plan ostvario rekonstrukcijom južne i sjeverne tribine, kao i nadogradnjom istočne tribine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Grad Zenica spreman je N/FSBiH predložiti da Bilino polje bude nacionalni stadion, kako bi se iskoristili svi fondovi međunarodnih asocijacija i stadion doveo u optimalno stanje. Spremni smo djelimično i sufinansirati rekonstrukciju stadiona, sve kako bi se utakmice reprezentacije BiH i u buduće igrale u našem gradu. Svim svojim kapacitetima smo na raspolaganju NS/FS BiH, UEFA i FIFA i mislim da Bilino polje i Zenica, zbog svog položaja, izgrađenog Trening centra ali i tradicije, trebaju biti među prvim opcijama za buduće projekte", rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Obzirom na iskazani interes NS/FS BiH za proširenjem kapaciteta Trening centra NS/FS BiH na Crkvičkom brdu, koje bi se ogledalo u izgradnji još jednog nogometnog terena i novih smještajnih kapaciteta, Grad Zenica i u ovom projektu spreman je biti maksimalno kooperativan. U tom smislu svakako da će pomoći i novi Regulacioni plan koji se za ovaj dio grada planira usvojiti do jeseni 2018. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.