Engleska bruji o Moyesovoj izjavi o Kloppu: "On im je tata, požuri više i odlazi Jurgen"

Trener West Hama nakon utakmice

Engleska bruji o Moyesovoj izjavi o Kloppu: "On im je tata, požuri više i odlazi Jurgen"

Esmer Oštraković

Kako stoje stvari fudbaleri Liverpoola danas su se oprostili od borbe za titulu u Premiershipu. Naime, na gostovanju kod West Hama odigrali su samo 2:2.

Redsi su u posljednjih mjesec dana prokockali FA Kup, Evropa ligu, Premiership i vjerovatno svi jedva čekaju kraj sezone.

U današnjem duelu 35. kola Premiershipa Liverpool ponovo nije stigao do pobjede ovaj put u vrlo zanimljivoj utakmici u Londonu. Liverpool je kao gost remizirao kod West Hama rezultatom 2:2.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinima koji su na odmor otišli vodstvom 1:0, pogodak je postigao Bowen u 43. minuti utakmice na asistenciju Kudusa.

Na samom startu drugog poluvremena u 48. minuti Robertson koristi asistenciju Diaza i pogađa za 1:1, a u 65. minuti Areola postiže autogol za vodstvo Redsa od 2:1.

Oglasi

Ipak, Redsi nisu izdržali do kraja, za bod West Hama i konačnih 1:1 pogodio je Anotnio u 77. minuti na asistenciju Bowena koji je danas odigrao odličan susret.

Veoma zanimljivo bilo je i nakon utakmice zbog ponašanja Salaha koji se i svađao sa Kloppom, ali i zbog izjave Moyesa o treneru Liverpoola koji na kraju sezone napušta klub.

"Jurgen Klopp? Drago mi je što odlazi. Jeb**no je prevelik, zubi su mu previše bijeli. Bio je ogroman u Liverpoolu.

On im je tata tamo i kontrolisao je tako velik klub kao što je Liverpool. Požuri više odlazi Jurgen", rekao je Moyes.

Liverpool ostaje trećeplasirani i po svemu sudeći tu će završiti sezonu, zaostaju dva boda za Arsenalom uz meč više, odosno bod za Manchester Cityem uz dva meča više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham je na osmoj poziciji sa 49 bodova i do kraja sezone će sa Newcastleom i Chelseajem voditi borbu za sedmo mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu naredne sezone.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti